Watch Medier

Profil fra Udenrigsministeriet bliver ny direktør for DBU

Erik Brøgger Rasmussen, der blev kendt under coronakrisen som talsmand for Udenrigsministeriets borgerservice, bliver ny adm. direktør i Dansk Boldspil-Union. Han har senest været FN-ambassadør.

Erik Brøgger-Rasmusen rykker til DBU. | Foto: Mads Nissen

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ansat Erik Brøgger Rasmussen som ny adm. direktør og afløser for Jakob Jensen.

Det meddeler forbundet fredag på sin hjemmeside.

54-årige Brøgger Rasmussen har senest været ambassadør og dansk repræsentant i FN samt andre internationale organisationer i Genève, og han er valgt ud fra et ansøgerfelt på mere end 70 ansøgere.

”Processen har bekræftet, at DBU’s omdømme står historisk stærkt, og vi er glade for, at DBU kan tiltrække en profil med så stor ledelseserfaring fra både ind- og udland med fokus på samarbejde og løsning af komplicerede opgaver og strategier,” siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Erik Brøgger Rasmussen erstatter Jakob Jensen, som fra 1. juni tiltræder som ny departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet.

Den nye direktør var i perioden 2020-2022 direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, hvor han ofte stod frem på tv og i andre medier for at informere om nye tiltag.

”Fodbold har en magisk kraft og energi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Fodbold kan samle tusindvis af danskere på stadion til landskampe og klubkampe og oplever i disse år kolossal interesse fra danskerne. Men fodbold kan også samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber. Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet,” siger Erik Brøgger Rasmussen.

DBU’s nye frontmand er født og opvokset i Aabenraa, og ifølge forbundets præsentation stoppede han sig egen aktive fodboldkarriere som 12-årig.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs