Forsikringsbranchens garantifond frygter flere konkurser i danske selskaber

Der er risiko for flere konkurser i den danske forsikringsbranche, vurderer direktør for garantifond, som særligt ser risici ved selskaber med udenlandske kunder.
Torben Garne, er direktør i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Efter flere konkurser dækker garantifonden ikke længere udenlandske kunder i danske forsikringsselskaber. | Foto: PR/Forsikring & Pension
Torben Garne, er direktør i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Efter flere konkurser dækker garantifonden ikke længere udenlandske kunder i danske forsikringsselskaber. | Foto: PR/Forsikring & Pension

De seneste år har budt på flere konkurser i forsikringsbranchen, men der kan være flere undervejs, og særligt selskaber med mange kunder i udlandet skaber bekymring.

Sådan lyder det fra Torben Garne, der er direktør i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber, som dækker kunder ramt af konkurs i et selskab.

”Jeg er ikke sikker på, at jeg i dag kan gå ind i hvilket som helst dansk forsikringsselskab, der driver virksomhed i udlandet, og få at vide, hvem deres kunder er,” siger Torben Garne til Børsen.

De senere år har der blandt andet været konkurser i de danske selskaber Alpha Insurance og Qudos, der har haft mange udenlandske kunder, og det hul i kassen, som de to krak har medført, har betydet, at garantifonden har indskrænket sin dækning, så den fremover ikke dækker udenlandske kunder.

Alpha Insurance havde ved sin konkurs kunder i 12 lande, hvor selskabet via agenturer forsikrede 1 mio. kunder, der spændte fra taxachauffører i London over kæledyr i Irland til skolebusser på Tahiti, skriver Børsen.

Senest har der været fokus på forsikringsselskabet Gefion, som gik konkurs sidste sommer.

Ny konkursregning vækker vrede: Forsikringsorganisation langer ud efter Finanstilsynet

Garantifond varsler erstatningssag mod tidligere ledelse i ny forsikringskonkurs

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter