Ambu - børsstjernen der brændte ud

Medicoselskabet Ambu har siden skiftet af topchefen i 2019 formøblet den goodwill, som forgængeren havde opbygget blandt selskabets aktionærer. Seneste kvartalsregnskab gjorde det igen tydeligt hvorfor.
Mikkel Aabenhus Hemmingsen er redaktør ved Watch Medier med ansvar for MedWatch, der blandt andet dækker Ambu tæt. | Foto: Joachim Rode
Mikkel Aabenhus Hemmingsen er redaktør ved Watch Medier med ansvar for MedWatch, der blandt andet dækker Ambu tæt. | Foto: Joachim Rode

Det var et regnskab med flere gode nyheder, som Ambu for nylig kunne sende på gaden efter at have gjort bøgerne op efter de første seks måneder i det forskudte regnskabsår.

Salget af endoskoper til engangsbrug, som store dele af selskabets fremtid er hængt op på, har aldrig været højere, og selskabet forventer yderligere at lægge 20 pct. til omsætningen i de kommende seks måneder.

Alligevel er aktien faldet 16 pct. siden regnskabet, mens C25-indekset ’kun’ er faldet 8 pct.

De førnævnte gode nyheder skulle nemlig skylles ned med endnu en nedjustering - den fjerde i lige så mange kvartaler og den syvende under topchef Juan Jose Gonzalez, der har stået i spidsen for Ambu siden 2019.

Det er i sig selv en dræbende tendens, og for de tidligere så forvænte aktionærer forværres krisen blot af, at de tidligere har oplevet, at regnskabsåret bød på flere opjusteringer end fastholdte forventninger.

Nuvel, nedjusteringerne er kommet under to svære år med coronavirus, stigende råvarepriser, logistiske udfordringer og krig i Europa. Alligevel melder Ambu-ledelsen først nu ud, at den fremover vil være mere konservativ i sin guidance for at give plads til eksterne faktorer, der kan påvirke negativt.

Det synes at være den rette strategi, hvis aktionærernes tillid skal genvindes og topchef Juan Jose Gonzalez også fortsat skal være i front for Ambu, når verden igen er blevet mere forudsigelig.

Man kan håbe, at Ambu-ledelsen ved denne nedjusteringen huskede at tage de mere forsigtige briller på, så aktionærerne ikke bliver skuffede igen, når regnskabet for indeværende kvartal gøres op.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også