Fiat-familien køber sig ind i luksuriøst skobrand

Den italienske Agnelli-familie, der står bag Fiat-koncernen, har føjet 24 procent af skomærket Christian Louboutin til sine besiddelser. Købet af skolene med de røde såler sker gennem familiens børsnoterede investeringsselskab Exor.
Ægte Louboutins genkendes på de røde såler. Her lufter kronprissesse Mary et par ved uddeling af en CSR-pris i København. | Foto: Patrick Van Katwijk/AP/Ritzau Scanpix
Ægte Louboutins genkendes på de røde såler. Her lufter kronprissesse Mary et par ved uddeling af en CSR-pris i København. | Foto: Patrick Van Katwijk/AP/Ritzau Scanpix
af ritzau finans

Den hovedrige Agnelli-familie, der både har stiftet og ejer en stor bid af Fiat-koncernen, har købt en andel på 24 pct. af det luksuriøse skobrand Christian Louboutin.

Det skriver Exor, der er familiens investeringsselskab på sin hjemmeside.

Det koster den italienske familie 541 mio. euro at købe sig ind i brandet, der bedst er kendt for sine karakteristiske sko med røde såle.

"Jeg har gennem årene beundret Christians talent for at skabe et af verdens største, uafhængige globale luksusmærker. I dag er vi meget glade for at kunne slutte os til ham og hans fantastiske team for at samarbejde om at fremskynde udviklingen af dette ambitiøse firma," siger Exors formand, John Elkann, om det fremtidige samarbejde.

Købsaftalen ventes af træde i kraft i andet kvartal, lyder det.

Exor-aktien steg med godt et par procent efter meldingen.

Birkenstock solgt til Louis Vuitton-ejet kapitalfond 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også