Watch Medier

Birkenstock solgt til Louis Vuitton-ejet kapitalfond

Det familiejede tyske skofirma Birkenstock er blevet solgt til en kapitalfond, som blandt andet den franske luksusvarekoncern LVMH står bag. Fonden menes at have betalt omkring 29 mia. kr. for lædersandalproducenten.

Birkenstock er kommet i familie med Louis Vuitton efter en handel til angiveligt 29 mia. kr. | Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

Tyske Birkenstock, der står bag de ikoniske lædersandaler med korksåler, er blevet solgt til kapitalfonden L Catterton, der blandt andet er ejet af den franske luksusmærkekoncern LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton SE).

Det skriver Bloomberg.

Selskaberne har ikke ønsket at oplyse prisen, men ifølge Bloomberg kan handlen værdisætte Birkenstock til omkring 4 mia. euro svarende til cirka 29 mia. kr.

L Catterton er dog ikke bejler til lædersandalproducenten. I midten af januar skrev Bloomberg, at kapitalfonden CVC Capital Partners var i forhandlinger med Birkenstock om et potentielt salg.

De var angiveligt også tæt på en aftale, men familieejede Birkenstock foretrak i sidste ende L Cattertons historik med andre familieejede mærker og selskabets evne til at ekspandere i Asien, skriver mediet.

LVMH-aktien faldt en smule på børsen i Paris fredag eftermiddag.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs