Nyt opkøb danner stor dansk ejendomsudvikler: "Et flot punktum"

Den familieejede Herning-entreprenør KPC er blevet solgt til den tyske kapitalfond bag ejendomsudvikleren Casa. Under det fælles ejerskab skal KPC og Casa blive Danmarks mest innovative ejendomsudvikler, lyder det fra KPC’s stifter, Kurt Poulsen.
Eksempel på byggeri, som KPC har opført. | Foto: PR
Eksempel på byggeri, som KPC har opført. | Foto: PR

Stifteren af entreprenørkoncernen KPC, Kurt Poulsen, hans familie samt adm. direktør Bo Knudsen har indgået en aftale om et salg af KPC til en investeringsfond forvaltet af tyske ActivumSG Capital Management, som i 2021 købte konkurrenten Casa, oplyser KPC tirsdag.

Det nye ejerskab skal gøre KPC klar til næste udviklingsfase, lyder det.

”Vi har valgt køber med stor omhu og ser for os, at KPC og Casa sammen udvikler sig til Danmarks mest innovative aktør på markedet for ejendomsudvikling og totalentreprise. Vi sender et meget stærkt KPC videre i gode hænder. KPC bygger på samme fasttømrede og fælles værdier, som Casa står for, og et nyt selskab vil kunne løse endnu større og mere komplekse opgaver,” udtaler KPC’s stifter, Kurt Poulsen, i meddelelsen.

Modvig ny topchef

Købet skal først godkendes af konkurrencemyndighederne, men når det er på plads, bliver Casa-topchef Torben Modvig chef for det samlede selskab, mens den nuværende adm. direktør siden 2006 Bo Knudsen bliver seniorrådgiver i det samlede selskab.

”Vi har i Casa stor respekt for det, Kurt Poulsen og resten af teamet har skabt i KPC. Vi kender i dag KPC som en højt kvalificeret udvikler og entreprenør, som vi har mange lighedspunkter med. Sammen vil vi kunne trække på fælles styrker og på en samlet stab på 500 medarbejdere fra branchens absolut øverste hylde. Det vil give os muligheden for at løfte ejendomsudvikling og byggeri i Danmark til et endnu højere niveau,” udtaler Torben Modvig i meddelelsen.

Ifølge Bo Knudsen, der har dannet parløb med Kurt Poulsen gennem 38 år, sætter salget af KPC ”et flot punktum for Kurt Poulsens livsværk.”

160 ansatte og milliardomsætning

Kurt Poulsen grundlagde virksomheden tilbage i 1979, og den består i dag af 160 medarbejdere fordelt på afdelinger i Herning og Ballerup.

”Det har været en fantastisk rejse, vi har været på. Fra starten i privaten med min hustru Anna Birthe til en landsdækkende koncern, der nu forener kræfterne sammen med ActivumSG for at gøre KPC klar til sit næste naturlige trin,” udtaler han.

Omsætningen var i 2021 på 2,3 mia. kr., og gennem tiden har KPC opført over 2700 byggerier.

KPC Holding leverer nøglefærdige byggeprojekter til professionelle private og offentlige kunder, f.eks. hospitaler, hoteller, kontordomiciler og store boligejendomme.

Ud over Bo Knudsen fortsætter fire af KPC’s nuværende medejere og direktører i den sammenlagte virksomhed: Peter Poulsen, Jesper Henkel, Henrik Hoffmann og Jesper Jørgensen, fremgår det.

Handlen får ingen betydning for Aarhus-entreprenøren Raundahl & Moesby, hvor KPC hidtil har ejet 40 pct. Her vil Bo Knudsen og Poulsen-familien fastholde deres ejerandel, oplyser virksomheden i en særskilt meddelelse.

Nrep vælger Casa til at renovere Nørrebro-ejendom

Casa klar til væksteventyr med ny tysk ejer

Casa leverer ny rekord på toplinjen – men lønsomheden løjer af

Casa og KPC dropper fusionsplaner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også