Egmont opkøber dansk webshop

Story House Egmont udvider e-commerce porteføljen med opkøbet af den danske webshop Andlight, der bliver en del af Royal Design Group, som Egmont købte sidste år.
Andlight er specialiseret i onlinesalg af bl.a. designerlamper og bliver nu en del af Egmonts e-commerce forretning. Netbutikken blev stiftet i 2008 og har base i København, men lokale webshops i flere europæiske markeder. | Foto: PR/andlight
Andlight er specialiseret i onlinesalg af bl.a. designerlamper og bliver nu en del af Egmonts e-commerce forretning. Netbutikken blev stiftet i 2008 og har base i København, men lokale webshops i flere europæiske markeder. | Foto: PR/andlight

Egmont-koncernen fortsætter investeringerne i e-commerce og føjer den danske netbutik Andlight, der sælger belysning og interiør, til porteføljen. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Opkøbet sker i regi af den svenske webshop Royal Design Group, som Egmont-koncernen erhvervede sidste år, og skal styrke selskabets markedsposition inden for belysning på det danske og europæiske marked.

”Med AndLight ombord styrker vi vores tilstedeværelse i Danmark og bliver markedsleder inden for belysning i Norden, ligesom vi har en solid platform for yderligere vækst i Europa. Vi har en stærk position, når det handler om at være en partner til lokale og globale brands og hjælpe dem med at fortælle deres brand stories,” udtaler adm. direktør for Royal Design Group, Magnus Pettersson, i meddelelsen.

Andlight er specialiseret i salg af designerlamper, belysning og interiør og er i dag til stede i 17 europæiske markeder med lokale webshops i en række af landene. Selskabet har base i København, hvor Andlight også har showroom og fysisk butik. Onlineforretnigen blev stiftet i 2007 af Chris Høiriis og havde sidste år et overskud på 2,3 mio kr. ud af en bruttofortjeneste på 10,3 mio. kr.

”Vi er med succes blevet en europæisk e-commerce-spiller gennem vores lokale ageren i de markeder, vi er til stede i. Vi har bevist, at vi med talentpleje, iværksætterånd og kærlighed til high-end-belysning og interiør kan drive en succesfuld e-commerce-forretning. Jeg er glad for, at vi nu bliver en del af Royal Design Group og Egmont, da vi deler de samme værdier,” udtraler adm. dir. og medejer af Andlight, Mads Saabye Jørgensen.

Fortsætter som selvstændig forretning

Andlight fortsætter som selvstændig webshop og forretningsenhed under Royal Design Group, der også driver netbutikkerne Royaldesign og Rum21. Selskabet havde sidste år en omsætning på 1,3 mia. svenske kr. – cirka 930 mio. kr.

Story House Egmont har gennem en årrække opbygget en portefølje af e-commerce forretninger, der i dag tæller ni nordiske webshops.

E-commerce forretningen omsatte sidste år for 5,7 mia. kr. og er et af fem vækstben i Egmont, der er landets største mediekoncern.

”Købet af Andlight gennem Royal Design Group følger vores ambition om at være nummer ét i udvalgte nicheområder. De seneste år har vi set høj vækst inden for e-commerce, og frem mod 2025 forventer vi, at området er mere end fordoblet sammenlignet med 2020,” udtaler CEO i Story House Egmont, Torsten Bjerre Rasmussen.

Ledelsen af Andlight, der består af grundlægger Chris Høiriis, adm. og medejer Mads Saabye Jørgensen samt marketingdirektør og medejer Gustav Lauritzen fortsætter i Andlight efter overtagelsen, fremgår det.

Købsprisen er ikke oplyst.

Egmont har opbygget en e-commerce portefølje på over fire milliarder – nu skal den fordobles

Egmont køber stifter ud af netbutik med skønhedsprodukter

Egmont-topchef: ”Fokus er primært på Norden”

Egmont øger omsætningen i e-commerce-division

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også