Watch Medier

Gyldendal sælger streamingtjeneste til konkurrent

Forlaget Gyldendal frasælger sin bogstreaming-tjeneste til online-boghandelen Saxo.com, der ejes af JP/Politikens Hus. Gyldendal begrunder salget med dårlig økonomi og behov for konsolidering.

Streamingtjenesten Chapter er solgt for en krone. | Foto: Screenshot

Gyldendal har solgt streamingtjenesten Chapter til Saxo.com for 1 kr., da økonomien i bogstreaming-tjenesten ikke hænger sammen for forlaget.

Det skriver Gyldendal i en meddelelse fredag.

”Chapter er på få år blevet en betydelig aktør på det danske streamingmarked, men det står samtidig klart, at den hårde konkurrence på markedet kræver for store investeringer til at fortsætte,” skriver Gyldendal.

Saxo.com har siden 2017 haft en bogstreaming-tjeneste i Danmark og er i dag en ”omnichannel” webshop med salg af trykte bøger, e-bøger, lydbøger og bogstreaming. Saxo.com er ejet af JP/Politikens Hus.

”I en vanskelig situation glæder det os at have fundet en løsning, som styrker en publicistisk ejet streamingtjeneste på det danske marked, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Saxo. Salget frigør ressourcer til at styrke og udvikle vores forlagsvirksomhed yderligere til gavn for vores forfattere og kunder,” siger Hanne Salomonsen, der er konstitueret administrerende direktør for Gyldendal.

Frasalget er en del af Gyldendals skærpede strategiske fokus på kerneforretningen, som meddelt 25. august 2022 og var ledsaget af Morten Hesseldahls afgang som adm. direktør.

Læs mere her:

”Det væsentlige for Gyldendal er, at vi får elimineret underskuddet”

Bog og Idé-direktør: Det bliver noget andet at slås med JP/Politikens pengetank

Morten Hesseldahl forlader Gyldendal

Gyldendal nedjusterer igen efter utilfredsstillende halvår

Storaktionær: Gyldendals økonomiske udfordringer peger tilbage på bestyrelsen


Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs