ATP skyder lille milliard i solcelleselskab

Pensionskassen ATP køber for et trecifret millionbeløb sig ind i energiselskabet Better Energy med formålet at sætte gang i byggeriet af solcelleparker i udlandet.
Foto: PR/Codan
Foto: PR/Codan

Danmarks største pengetank, ATP, køber for et trecifret millionbeløb 15 pct. af det danske energiselskab Better Energy, der bygger og driver solcelleparker i både Danmark og i udlandet.

Formålet med investeringen er at sætte gang i et større projekt i udlandet, hvor Better Energy bl.a. har ambitioner om at fordoble sin pipeline af projekter fra 10 til 20 GW frem mod 2025, skriver Finans.

”Vi prøver at sprede vores investeringer på tværs af forskellige energikilder. Vi har længe kigget efter at komme ind på markedet for solenergi via en udvikler, og vi er rigtig glade for, at det nu er lykkedes. Vi synes, at Better Energy er blandt de mest oplagte kandidater,” siger Mikkel Svenstrup, der er investeringsdirektør i ATP, til Finans.

Ifølge Better Energys adm. direktør, Rasmus Lildholdt Kjær, er der tale om ”et stort trecifret millionbeløb eller en lille milliard”, der dog ikke vil kommentere det konkrete beløb.

Investeringen er ifølge avisen en af de største, ATP kommer til at foretage i år, og tildeler selskabet en ejerandel på 15 pct.

Solcelleudbygning slog alle rekorder i 2022 og kollapser i 2023

Better Energy indgår elsalgsaftale med Coloplast

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også