Stark Group booster omsætningen med britisk milliardopkøb

Byggemarkedskoncernen Stark Group kan se frem til at øge årsomsætningen med over 20 mia. kr. til 67 mia. kr. efter opkøbet af en stribe britiske byggemarkedbrands. Milliardopkøbet er koncernens hidtil største.
Foto: Stark/PR
Foto: Stark/PR

Stark Group træder for første gang ind på det britiske marked med opkøbet af den britiske byggemarkedkoncern Sant-Gobain Building Distribution til en værdi på 6,4 mia. kr. Det er Starks hidtil største opkøb.

Handlen omfatter nogle af Storbritanniens førende brands inden for salg og distribution af byggematerialer til professionelle håndværkere, heriblandt den nationale generalist Jewson, stærke lokale brands som Gibbs & Dandy og JP Corry i Nordirland, samt specialistbrands’ene Jewson Civils Frazer, Minster, samt International Timber.

”På trods af de nuværende vanskelige makroøkonomiske forhold, er de fundamentale markedsdrivere for renovering og vedligeholdelse attraktive. Vi går et udfordrende overgangsår i møde, men det er en god virksomhed, som vi kan få til at trives og vokse,” udtaler adm. direktør Søren P. Olesen i en meddelelse.

Ifølge Stark Group forventes Saint Gobain Building Distribution at have en omsætning på 20 mia. kr. i 2022, hvilket vil bringe den forventede omsætning i Stark Group op på omkring 67 mia. kr.

En af de største i Storbritannien

Saint Gobain er i dag den næststørste spiller på byggemarkeder i Storbritannien efter markedslederen Travis Perkins.

Salgsrygterne startede i efteråret, da Sky News skrev, at Saint Gobain havde hyret den amerikanske bank JP Morgan til at stå for et salg af Jewson, der har været en del af koncernens portefølje siden 2000, men med dagens opkøb snupper Stark Group altså hele porteføljen.

Saint Gobain er en fransk byggemarkedkoncern, og Stark Group har tidligere opkøbt den franske konkurrents tyske aktiviteter. Det skete i 2019, og også dengang fordoblede det omkring Stark Groups størrelse – fra 17,1 mia. kr. til 30,5 mia. kr.

”I 2019 købte vi Saint-Gobains tyske distributionsforretning, og der er mange ligheder i dette opkøb. Vi vil gøre vores yderste for at vækste, udvikle og investerer i virksomheden, så den bliver den profesionelle håndværkers fortrukne valg,” siger adm. direktør Søren P. Olesen i meddelelsen.

Det britiske opkøb er Stark Groups 18. opkøb, siden kapitalfonden CVC Capital Partners Fund overtog ejerskabet i Stark Group i maj 2021.

Handlen forventes endeligt afsluttet i foråret 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også