MT Højgaard Holding finder køber til tabsgivende byggeselskab

Det børsnoterede entreprenørselskab MT Højgaard Holding har indgået en optionsaftale med en køber til datterselskabet Scandi Byg og dets 220 medarbejdere. 
Det er modulbyggeri som dette, som Scandi Byg er specialiseret i. | Foto: PR-visualisering
Det er modulbyggeri som dette, som Scandi Byg er specialiseret i. | Foto: PR-visualisering
AF MARKETWIRE

MT Højgaard Holding har fundet en køber til Scandi Byg, som entreprenørkoncernen i december 2022 iværksatte en salgsproces for.

Processen har resulteret i, at der nu er indgået et forpligtende samarbejde og en optionsaftale om salg af datterselskabet til Nordic Wood Industries.

Som led i dette samarbejde vil Nordic Wood Industries blive repræsenteret i Scandi Bygs bestyrelse.

”En endelig købesum vil bestå af variable elementer og kan først opgøres og offentliggøres ved Nordic Wood Industries’ forventede udnyttelse af optionen. Hvis optionen ikke som planlagt udnyttes senest den 16. oktober 2023, betaler Nordic Wood Industries 10 mio. kr. til MT Højgaard Holding,” fremgår det af en meddelelse onsdag.

Gennemførelse af salget vil være betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Scandi Byg arbejder med bæredygtighedscertificeret modulbyggeri i træ og har cirka 220 medarbejdere i Løgstør og på byggepladser landet rundt. Selskabet vil i MT Højgaards årsregnskab for 2022 komme til at fremgå som ophørende aktivitet med et forventet underskud efter skat i 2022 i niveauet 46 mio. kr. før eventuelle værdireguleringer af aktiver.

I 2022 har Scandi Byg været påvirket af lav kapacitetsudnyttelse i produktionen som følge af, at nye ordrer enten er blevet forsinket eller er indløbet så sent, at de først for alvor går i produktion i 2023.

”Vi vil sælge Scandi Byg for at fokusere alle kræfter på vores bygge- og anlægsaktiviteter, der viser gode takter og fortsat byder på et stort potentiale for MT Højgaard Holding,” siger koncernchef Henrik Mielke fra MT Højgaard i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også