Watch Medier

Danish Crown køber Skare-bygninger i Vejen

Slagterikoncernen Danish Crown mangler bygninger til ekstra forædling i Danmark og køber derfor en række produktionsbygninger i Vejen, hvor den konkurramte kødkoncern skare har produceret fra.

Fremover skal der stå Danish Crown på bygningerne, som hidtil har huset Skare-koncernens hovedkontor i Vejen. | Foto: Jens Dresling

Danish Crown er køber af de nu tidligere Skare-produktionsbygninger i Vejen.

Dermed vil der igen blive fødevareproduktion i den nu konkursramte virksomheds lokaler.

Det offentliggør Danish Crown i en pressemeddelelse torsdag middag.

Overtagelsen sker per 1. april, og slagterikoncernen overtager ifølge meddelelsen hele 14.000 kvadratmeter bygninger, hvoraf størstedelen er beregnet til fødevareproduktion, fremgår det.

”Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer,” udtaler Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown.

Han fortæller, at man endnu ikke kan sige, hvilken form for produktion der skal være i bygningerne. Eftersom der ingen slagterimulighed er i bygningerne, vil det dog uden tvivl være tale om en form for forædling - af enten kreaturer, grise eller plantebaserede produkter.

”Vi laver den her investering med sigte på at styrke vores innovationskraft i Nordeuropa. Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan,” udtaler koncernchef Jais Valeur fra Danish Crown. 

Så sent som fredag kom det frem, at det ikke var lykkedes kuratorerne i Skare-konkursboerne at sælge virksomheden som going concern. Derfor måtte de opsige samtlige medarbejdere i de konkursramte selskaber og overgå til at forsøge at sælge inventar og varelager hver for sig. Danish Crown har ikke overtaget inventar eller produktionsudstyr, fremgår det af pressemeddelelsen.

Med til at besværliggøre et salg var, at bygningerne i Vejen ikke var ejet af de konkursramte selskaber, men af Kurt Skare personligt, forklarede Boris Frederiksen, kurator i konkursboerne og partner i Kammeradvokaten.

Derfor er det da også Kurt Skares rekonstruktør, Henrik Selchau, som har været sælger af bygningerne

Parterne har ikke ønsket at offentliggøre salgssummen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs