Detailkæde sætter skub i butiksudrulning med ny kapital fra Karsten Ree

Ud over de nye danske butikker, som Basic & More har i støbeskeen, vil kædens direktør ikke udelukke en ekspansion til udlandet. 
Butikskæden Basic & More blev stiftet i 2021. | Foto: Basic & More/pr | Foto: Pr
Butikskæden Basic & More blev stiftet i 2021. | Foto: Basic & More/pr | Foto: Pr

Butikskæden Basic & More, der opkøber og sælger overskudslagre fra en række kendte brands, gør klar til flere nye butiksudrulninger.

Det sker efter en kapitalforhøjelse fra bl.a. erhvervsmanden Karsten Ree på 19 mio. kr., hvoraf ca. 14 mio. er konvertering af gæld, mens resten er indbetalt kontant.

Det skriver Børsen

Basic & More har skrevet under på tre nye butikker med en forventning om yderligere to placeringer, som detailkæden forventer at åbne i løbet af 2023. 

“Det er klart, det har krævet noget ekstra kapital at gøre, men det har også gjort, at vi kunne sætte ekstra fart på vores butiksudrulning,” siger direktør Søren Bryske Larsen til Børsen.

Han fortæller til Børsen, at han samtidig ikke udelukke, at virksomheden på sigt vil åbne butikker i udlandet.

Basic & More sælger primært overskudsvarer inden for interiør til boligen, isenkram, accessoires og udvalgte dagligvarer fra bl.a. Georg Jensen, Kitchen Aid, Kay Bojesen og Red Bull. 

Lige nu driver butikskæden seks butikker i København, Vejle, Aalborg, Aarhus, Odense og Kolding. I butikskædens ejerkreds sidder også stifterne Rasmus Rask og Jes Wistesen.

Vil ”lukke huller”

Basic & More skrev for nyligt under på en aftale med Danske Shoppingcentre, der administrerer og ejer 17 af landets shoppingcentre. 

Aftalen betyder, at kæden efter planen vil åbne 13 butikker i løbet af 2023 og 2024. Den første butik åbner i slutningen af maj i City2 i Taastrup. Flere af butikkerne kommer til at ligge i lokaler, som Sportmaster tidligere har rådet over, og som sportskæden forlader i løbet af 2023.

Basic & Mores overtagelse af Sportmasters tidligere lokationer er ifølge direktør for Danske Shoppingcentre en bekræftelse af, at det er kommercielt gode markedspladser. 

”Strategisk set er det noget af det, der kommer til at lukke huller efter Sportmasters afgang,” sagde Jesper Faurholdt i begyndelsen af maj til DetailWatch. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også