Watch Medier

Huscompagniet styrker sig med aktieudvidelse og nye lån

Huscompagniet har udstedt nye aktier oven på landing af nye låneaftaler med Danske Bank og Nordea. Den børsnoterede typehusproducent er plaget af et betydeligt tilbageslag udløst af højere renter.

Huscompagniet blev børsnoteret i 2020. | Foto: Stine Bidstrup

Typehusproducenten Huscompagniet har udstedt op mod 3,5 mio. nye aktier.

Det børsnoterede byggeselskab oplyste om planerne sent tirsdag. Senere på aftenen oplyste selskabet, at aktierne var afsat og indbragte et provenu på 207 mio. kr.

De nye aktier har en nominel værdi af 5 kr. stykket og repræsenterer op til 19,22 pct. af Huscompagniets aktuelle registrerede aktiekapital. Emissionen var rettet mod institutionelle og andre professionelle investorer i Danmark og ”visse andre jurisdiktioner”, fremgik det af børsmeddelelsen. 

Samlet venter Huscompagniet at kunne nedbringe sin nettorentebærende gæld til cirka 1,9 gange det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger. Gearingen ventes med udgangen af året at ligge på mellem 3,0-3,5 gange EBITDA før særlige poster.

Meddelelsen om yderligere kapitalrejsning kom i kølvandet på en anden børsmeddelelse, hvoraf det fremgik at Huscompagniet har indgået nye låneaftaler med Danske Bank og Nordea. 

Typehusproducenten, der blev børsnoteret i november 2020, har efter flere gode år oplevet et stort fald i salget af nye huse under indtryk af det kraftigt forhøjede renteniveau.

Under den nye bankaftale har bankerne stillet en lånefacilitet på samlet 500 mio. kr. til rådighed mod, at Huscompagniet rejste mindst 150 mio. kr. i kapital gennem salget af de nye aktier.

Desuden har bankerne stillet en revolverende kreditfacilitet på 250 mio. kr. til rådighed for Huscompagniet. Begge aftaler har en løbetid på tre år.

Ifølge meddelelsen begrænser den nye lånefacilitetsaftale udbytte- og aktietilbagekøb indtil 30. juni 2024. 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs