MT Højgaard Holding sælger datterselskab

Byggekoncernen MT Højgaard har skilt sig af med modulbyggeselskabet Scandi Byg. Køberen, Nordic Wood Industries, fik en option på selskabet i januar.
Scandi Byg i Løgstør. | Foto: Pr Scandi Byg
Scandi Byg i Løgstør. | Foto: Pr Scandi Byg
af marketwire

MT Højgaard Holding sælger sit datterselskab Scandi Byg til Nordic Wood Industries. Salgsprisen ventes i niveauet 30 mio. kr. og handelen ventes gennemført ved udgangen af i år, oplyser den børsnoterede byggekoncern i en meddelelse onsdag.

Scandi Byg producerer modulbyggerier til blandt andet boliger, kontorer samt institutioner og sundhedsfaciliteter..

Nordic Wood Industries, der producerer træbaserede byggematerialer, indgik 18. januar 2023 et forpligtende samarbejde med MT Højgaard om Scandi Byg. Samtidig fik selskabet en købsoption på aktiviteterne i Scandi Byg. Det er den option, som Nordic Wood Industries nu har udnyttet, fremgår det.

Salget af Scandi Byg påvirker ikke forventningerne for MT Højgaard Holding, da aktiviteterne i forvejen blev rapporteret som ophørende.

”Vi er glade for at have indgået den endelige salgstale som forventet. For MT Højgaard Holding betyder salget, at vi nu kan fokusere alle kræfter på at udvikle vores veltjenende danske bygge- og anlægsforretning og fortsætte den strategiske proces for de internationale aktiviteter,” siger topchef Henrik Mielke i meddelelsen.

Salget er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Efter salget vil MT Højgaard Holding have fire 100 procent ejede forretningsenheder: MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen, MT Højgaard Property Development og MT Højgaard International.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også