Watch Medier

Analytiker: Mulig budkrig om nye SAS-aktier øger sandsynligheden for bedre pris

Ifølge et norsk medie er en budkrig om nye SAS-aktier gået i gang, og det vil presse prisen op, lyder det fra analytiker.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er alt andet lige positivt, hvis luftfartsselskabet SAS’ salg af aktier som del af redningsplanen SAS Forward er gået ind i en budrunde, fordi der er flere interesserede.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

Ifølge de tidligere fastlagte tidsrammer skulle SAS have oplyst om aktiesalget torsdag i sidste uge, hvis der ikke var behov for en auktionsproces.

Fredag kunne norske Aftenposten fortælle, at der var gået en auktionsproces - eller budkrig - i gang om de nye SAS-aktier. Det skete med henvisning til den overskredne deadline torsdag, men også til anonyme kilder.

”Det er alt andet lige positivt for SAS. Vi ved ikke, på hvilke priser der er interesse, men hvis der er to interesserede, er der alt andet lige større sandsynlighed for en bedre pris, end hvis der kun er én interesseret,” siger Jacob Pedersen til MarketWire.

SAS udbyder aktier for samlet 9,5 mia. svenske kr. som en del af redningsplanen SAS Forward. En af de interesserede, som er med i auktionsprocessen, er amerikanske Apollo Global Management, der sidste år ydede SAS et nødlån til at komme helskindet igennem chapter 11-processen.

Apollo har udtrykt ønske om at konvertere dette lån til aktier og at tage en majoritetsandel i SAS. Det skulle i givet fald være sammen med en partner, da aktører, der hører hjemme uden for EU’s grænser, maksimalt må købe op til 49,9 pct.

Ifølge Aftenposten er Apollo heller ikke alene ved bordet, men en del af et konsortium.

Statens ønske om højere ejerandel ikke mejslet i sten

En andet interessant ting ved en eventuel auktionsproces er, at det kan involvere flere forskellige kapitalfonde.

Dermed kan den danske stat, der har været med til at garantere hele redningen af SAS, også risikere ikke at få den ønskede ejerandel på 30 pct.

Lige nu sidder staten på 21,8 pct. af luftfartsselskabet.

”Det er ikke mejslet i sten, at Danmark får den position, som staten ønsker,” siger Jacob Pedersen.

Han undrer sig over, at der ikke har været nogen indikationer fra EU om, at der kan være juridiske stopklodser for, at staten kan øge sin ejerandel.

”Parallelt kører der nemlig en sag om statsstøtte, hvor anken går på, at der ikke var lagt nogen plan for exit, da staten senest lagde penge i SAS. Det stritter noget i forhold til, at staten nu gerne vil øge sin ejerandel,” siger Jacob Pedersen.

Budprocessen om de nye aktier i SAS kan løbe frem til senest midnat, og der er herefter sidste frist for indrapportering af resultatet til myndighederne på torsdag.

Et sted mellem midnat og den deadline må det forventes, at SAS vil melde ud om resultatet af processen. 

Medie: To konsortier i budkrig om majoritetsandel i SAS

SAS overskrider egen deadline i afgørende kapitalrejsning

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs