Watch Medier

Pandora lukker midlertidigt 139 butikker i Tyskland

Pandora kan blive hårdt ramt af nedlukning af detailhandelen på nøglemarkedet Tyskland, hvor 40 procent af smykkefirmaets årsomsætning ligger i fjerde kvartal. Også Bestseller, DK Company, Ecco og Jysk rammes af den tyske nedlukning.

Pandora-butikker lukker midlertidigt i Tyskland og Holland. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske smykkevirksomhed Pandora kan blive hårdt ramt af Tysklands nye drastiske coronatiltag, der omfatter en nedlukning af detailhandlen fra onsdag og frem til 10. januar.

Tyskland er nemlig et af Pandoras nøglemarkeder, hvor selskabet har 139 konceptbutikker og sidste år omsatte for 962 mio. kr., hvoraf 390 mio. kr. lå i fjerde kvartal svarende til ca. 40 pct. af årets omsætning.

Til sammenligning omsatte Pandora sidste år samlet set for 21,9 mia. kr. på globalt plan, heraf 8,0 mia. kr. i fjerde kvartal svarende til 36,5 pct.

"Butikslukninger påvirker sædvanligvis vores omsætning negativt, men vi har i år taget en lang række initiativer for at kunne flytte salget online, og vi er klar til at tilbyde vores kunder en god oplevelse på nettet," siger pressechef Johan Melchior, som er direktør for eksterne relationer i Pandora, til Ritzau Finans.

Han ønsker ikke at komme med et bud på den finansielle betydning for selskabet, men henviser til næste kvartalsregnskab, som offentliggøres i februar.

Hos en anden dansk virksomhed, modekoncernen DK Company, lægger administrerende direktør Jens Poulsen ikke fingrene imellem og kalder i en artikel i Jyllands-Posten ligefrem nedlukningen "en katastrofe".

"Det er en katastrofe for detailhandelen i Tyskland netop en uge før jul, som vanligt er årets største salgsuge. Desuden er der lukket op til nytår. Vi har straks indledt en indsats med kontakt til alle kunder om, hvordan vi kan bistå dem i denne svære situation," siger han til avisen.

Den tyske tvangsnedlukning rammer også andre danske virksomheder som Bestseller, Ecco og Jysk. Sidstnævnte har tæt ved 1000 af sine knap 3000 butikker i netop Tyskland, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Holland lukker butikker

I forvejen havde Pandora ved udgangen af november midlertidigt nedlukket 10 pct. af sine butikker på globalt plan som følge af coronarestriktioner. Ud over den forestående tyske nedlukning har nu også Holland annonceret en hård nedlukning, der også omfatter detailhandlen. Her har Pandora 25 konceptbutikker.

Imens et stort antal fysiske butikker har været ramt af nedlukning i løbet af året, kan Pandora glæde sig over en massiv vækst i onlinesalget. For tredje kvartal kunne Pandora melde om en organisk vækst i onlinesalget på hele 89 pct. fra samme kvartal året før, og det udgjorde dermed 21 pct. af omsætningen i kvartalet.

Væksten i onlinesalget kan dog kun delvist kompensere for tilbagegangen i de fysiske butikker, og Pandora fastholdt i regnskabet for tredje kvartal sine forventninger om en samlet organisk vækst på mellem minus 14 og minus 17 pct. i 2020.

Pandora havde ved udgangen af september 2689 konceptbutikker på globalt plan.

Pandora lukker midlertidigt en femtedel af sine butikker  

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs