Watch Medier

Dansk undertøjsproducent afpresses efter it-angreb

Undertøjsproducenten JBS blev i maj udsat for et ransomware-angreb. Nu rammes Herning-virksomheden af afpresning og datalæk.

Direktør Michael Alstrup, JBS. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Over 50 gigabyte data, der også indeholder kørekort, pas og sygesikringsbeviser fra ledende medarbejdere, er blevet lækket - og det samme er regnskaber og aftaler med kunder og leverandører.

Sådan er status hos den danske undertøjsproducent JBS, der i maj blev ramt af et såkaldt ransomware-angreb, hvor ukendte hackere trængte ind i Herning-virksomhedens systemer og stjal bunkevis af data. Det er data, der netop nu cirkulerer på det mørke internet.

Det skriver Version2. JBS nægter dog at betale løsesummen.

”Vi antager, at dem vi blev ramt af er russere. Så mit udgangspunkt er med det samme at undlade at betale. Jeg har 300 ansatte i Ukraine, der går på arbejde trods luftsirener og russiske missiler - så vi ville meget gerne undgå at betale russiske hackere en løsesum,” fortæller direktør Michael Alstrup fra JBS til Version2.

Han ved ikke, hvordan hackerne er trængt i selskabets systemer, men det vurderes, at hackerne stammer fra gruppen Black Basta.

Det lykkedes JBS at reetablere driften med nogle gamle backups, der egentlig skulle have været destrueret.

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs