Kontrol med hvidvask fører til rekordstor opkrævning

Mere end 800 millioner kroner er der i 2021 blevet opkrævet for hvidvask. Det er det hidtil største for et år.
Skatteminister Jeppe Bruus (S) glæder sig over, at det i stigende omfang bliver opdaget, når der sker hvidvask. | Foto: Jonathan Damslund
Skatteminister Jeppe Bruus (S) glæder sig over, at det i stigende omfang bliver opdaget, når der sker hvidvask. | Foto: Jonathan Damslund
af ritzau

De seneste år har Skattestyrelsen skruet markant op for sin kontrolindsats mod hvidvask. Det har sidste år kulmineret i, at der er blevet opkrævet for over 800 millioner kroner. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De mere end 800 millioner kroner er det hidtil største beløb, der er opkrævet i løbet af et år i perioden fra 2018 til 2021. Samlet for hele perioden har kontrolindsatsen kastet opkrævninger af sig for i alt knap 2,3 milliarder kroner.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) glæder sig over, at det i stigende omfang bliver opdaget, når der sker hvidvask.

”Når enkeltpersoner og virksomheder spekulerer i, hvordan de kan undgå at bidrage til fællesskabets kasse, betyder det, at alle vi andre bliver snydt, ligesom tilliden til vores skattesystem bliver skadet. Derfor er det meget glædeligt, at den styrkede kontrolindsats mod hvidvask bærer så flot frugt,” siger Jeppe Bruus.

Skattestyrelsen har sidste år gennemført over 2400 målrettede kontroller mod hvidvask. I 87 procent af tilfældene har kontrollerne ført til efterfølgende regulering.

I 2020 styrkede og samlede Skattestyrelsen sin indsats mod hvidvask i et særligt ”hvidvaskcenter” med flere medarbejdere på skattecentrene i Fredericia og Hjørring. Det skete som et led i regeringens reform af skattekontrollen. Som følge af den skal der i perioden 2020 til 2023 ansættes i alt 1000 nye medarbejdere i Skatteforvaltningen.

Kommende lov skal gøre det muligt for banker at dele oplysninger om mistænkelige overførsler

Nye regler skal forhindre uønskede ejere i dansk fodbold

Usædvanligt mange sager om hvidvask i Lunar Bank

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter