Watch Medier

Finanssektoren tabte slag om Arne-skat – men holder øjnene åbne for kattelem

Selvom den finansielle sektor kæmpede imod forhøjet skat til finansiering af Arne-pensionen, blev forslaget vedtaget i Folketinget før sommerferien. Men nu har alternativ kilde til finansiering fået Finans Danmarks opmærksomhed.

Bryggeriarbejderen Arne Juhl lagde navn til Arne-pensionen, som bl.a. skal finansieres af en forhøjet skat på finansielle virksomheder – en særskat eller et samfundsbidrag, afhængig af hvem man spørger. Her ses Arne Juhl med Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen ved partiets kongres i 2019. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Hos interesseorganisationen Finans Danmark erkender man sit nederlag, efter at et flertal i Folketinget før sommerferien vedtog en forhøjet skat på finansvirksomheder.

Vedtagelsen betyder, at finansielle virksomheder fra næste år skal betale en højere skat end andre virksomheder – 25,2 pct. i 2023 og 26 pct. fra 2024 mod de 22 pct., som er den generelle sats for selskabsskat.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs