Britisk centralbank kræver kryptoregulering

Som konsekvens af kollapset i kryptoplatformen FTX vil den britiske centralbank, Bank of England, have hårdere krypto­regler og mere regulering af kryptomarkedet.
Bank of England vil indføre regulering af kryptomarkedet i en fart. | Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X07645
Bank of England vil indføre regulering af kryptomarkedet i en fart. | Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X07645

Der er brug for langt mere regulering af markedet for kryptovaluta, som senest er blevet særdeles rystet af konkursen hos kryptoplatformen FTX.

Vicechef for finansiel stabilitet i Bank of England, Sir Jon Cunliffe, siger til BBC, at der ikke er nogen grund til at vente med ny regulering, til kryptosektoren for alvor har vokset sig stor, skriver Børsen.

“Vi bør ikke vente, indtil det bliver så stort eller sammenhængende med den etablerede økonomi, med at indføre den nødvendige regulering i forhold til ny teknologi eller nye forretningsmodeller, efter de har nået en systemisk størrelse,” siger Cunliffe ifølge Børsen og tilføjer:

“Erfaringen fra andre steder af digitalisering har demonstreret besværlighederne ved at gennemføre regulering i forhold til ny teknologi og forretningsmodeller, efter de har nået systemisk skala.”


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også