Watch Medier

Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveauet til højt

Pro-russiske gruppers aktivitet gør det ifølge Center for Cybersikkerhed sandsynligt, at der kommer angreb mod danske virksomheder.

En række pengeinstitutter har i løbet af januar været udsat for Ddos-angreb. | Foto: Silas Stein/AP/Ritzau Scanpix

Center for Cybersikkerhed (CFCS), der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste, har tirsdag hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme fra ”middel” til ”høj”.

Det sker ”blandt andet på baggrund af prorussiske aktivistiske hackergruppers høje aktivitetsniveau mod Nato-lande, herunder Danmark, samt deres øgede kapacitet”, meddeler CFCS på sin hjemmeside.

”I konteksten af de fortsat øgede spændinger mellem Rusland og Vesten udfører prorussiske cyberaktivister mange angreb mod skiftende mål, som de udvælger inden for en bred vifte af Nato-lande.”

”Det er sandsynligt, at de prorussiske aktivistiske grupper vil være motiverede til at angribe mål i Vesten og i Danmark, så længe den aktuelle krise mellem Rusland og Vesten står på,” lyder det.

Det er anden gang på otte måneder, at trusselniveauet bliver opjusteret af Center for Cybersikkerhed. Den seneste opjustering skete i maj sidste år. Her blev trusselsniveauet hævet fra ”lav” til ”middel”.

Et trusselsniveau på ”middel” betyder, at der er en generel trussel mod Danmark, og at det er muligt, at danske virksomheder og myndigheder på kort sigt kan blive ramt af aktivistiske cyberangreb.

Når trusselsniveauet bliver ændret fra ”middel” til ”høj”, er det et udtryk for, at det vil være sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder kommer til at blive ramt af aktivistiske cyberangreb inden for to år.

Rusland invaderede Ukraine i februar sidste år. Siden har der været en anspændt sikkerhedspolitisk situation i Europa.

”Det seneste år har de prorussiske cyberaktivister udført angrebskampagner, hvor de grupperer målene under bestemte temaer. Danske mål har eksempelvis både indgået i en angrebskampagne, hvor temaet var europæiske forsvarsministerier, samt i en kampagne hvor temaet var den danske finanssektor,” skriver CFCS.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs