Højesteret blåstempler myndigheds krav om lavere Nets-gebyr

Efter ti års strid slår Højesteret fast, at konkurrencemyndighedernes krav til betalingsselskabet Nets om at indføre lavere gebyr på nethandel var i orden. 
Af Ritzau

Højesteret godkender i en dom tirsdag, at myndighederne tilbage i 2013 tvang betalingsselskabet Nets til at sænke gebyret for kunder ved handel på internettet.

Det var Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som i sin tid gav Nets besked på at sætte det gennemsnitlige gebyr ned fra 1,90 kroner til 1,20 kroner.

Den afgørelse var betalingsselskabet imidlertid ikke tilfreds med, og derfor lagde selskabet sag an mod staten.

Der skulle gå otte år, før Østre Landsret i februar 2021 nåede frem til en afgørelse. Den lød, at myndighedernes afgørelse skulle stå ved magt, men Nets gik videre med sagen og ankede til Højesteret.

Nets mente, at konkurrencemyndighederne havde begået en række fejl i forbindelse med de skøn, som lå til grund for afgørelsen.

I dommen skriver Højesteret, at det er op til den, som anfægter myndighedernes skøn, at godtgøre, at der er mangler ved grundlaget for skønsudøvelsen. Og det er ikke godtgjort i denne sag, lyder det i afgørelsen fra de fem højesteretsdommere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også