Vestas er havnet i finsk milliardtvist om vindmøller til Rusland

Udenrigsministeriet er blevet draget ind i en sag, hvor Vestas nægter at levere vindmøller til Rusland for det finske energiselskab Fortum.
Henrik Andersen, direktør i Vestas, mener det er imod EU-sanktioner at opsætte vindmøller i Rusland. | Foto: Alberto Ortega/AP/Ritzau Scanpix
Henrik Andersen, direktør i Vestas, mener det er imod EU-sanktioner at opsætte vindmøller i Rusland. | Foto: Alberto Ortega/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Vestas og det statsejede finske energiselskab Fortum er endt i en voldgiftstvist om vindmøller til det russiske marked, skriver DR.

Sagen, der kan ende med at koste Vestas 1,5 mia. kr., drejer sig om i alt fire russiske vindmølleparker.

Aftalen indgik Vestas i september 2021, og den omfattede levering og installering af møller fire steder i Rusland for Fortum. På grund af krigen i Ukraine har Vestas dog siden trukket sig fra det russiske marked.

Desuden har EU lagt sanktioner på den russiske energisektor, og Vestas mener derfor ikke at kunne opfylde kontrakten.

”Jeg håber ikke længere, at der er nogen i den vestlige verden, der mener, man skal fortsætte sine aktiviteter i Rusland. Det tror vi ikke på, og vi tror bestemt ikke på, at vi skal deltage i aktiviteter i Rusland, som enten styrker deres energiforsyning eller kan bruges elektronisk i andre dele af den russiske krigsmaskine,” siger Henrik Andersen, Vestas’ administrerende direktør, til DR.

Fortum har ikke ønsket at stille op til interview med DR, men skriver, at selskabet er uenig i Vestas’ fremstilling af sagen, og at Vestas og Fortum forsøgte at indgå et forlig, allerede inden EU-sanktionerne trådte i kraft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også