Medie: Energihandelsselskabet er på anklagebænken for markedsmanipulation

Flere ansatte i et aarhusiansk tradíngselskab fremstilles torsdag i grundlovsforhør i sag om markedsmanipulation på det nordiske energimarked, skriver Finans.
Ved hjælp af manipulation af energimarkedet har et energiselskab ulovligt tjent et trecifret millionbeløb, mener politiet. | Foto: Thomas Borberg
Ved hjælp af manipulation af energimarkedet har et energiselskab ulovligt tjent et trecifret millionbeløb, mener politiet. | Foto: Thomas Borberg

Selskabsnavn er fjernet efter nedlæggelse af navneforbud på selskab og sigtede personer.

Det er otte ansatte fra et elhandelsselskab som er i centrum for den sag om manipulation af elmarkedet, der så dagens lys onsdag eftermiddag.

Det skriver Finans, der torsdag er til stede ved grundlovsforhøret i Retten i Aarhus. 

Onsdag begyndte mistanken om, at det var dette selskab, der var kommet i søgelyset hos National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) at vokse. Finans kunne således berette om, at politiet onsdag eftermiddag var til stede på selskabets adresse i Aarhus. 

Politiet vurderer, at selskabet har skaffet sig ulovlig profit for et trecifret millionbeløb. NSK har meddelt, at man haft en politiaktion i gang på flere adresser i Aarhus og omegn samt i Nordsjælland.

Over for Ritzau bekræftede direktør i Forsyningstilsynet Carsten Smidt onsdag, at tilsynet står bag anmeldelsen af et energihandelsselskab. Det har nu ført til, at otte ansatte er sigtet for markedsmanipulation.

”Vi har en stærk formodning om, at de ansatte har skaffet sig ulovlig profit ved markedsmanipulation for et trecifret millionbeløb, og har med dagens anholdelser bremset dem i deres formodede ulovlige foretagende,” lød det fra Sasha Nielsen, der er vicepolitiinspektør hos NSK i en pressemeddelelse. 

NSK oplyste også onsdag, at der var tale om både ansatte og personer i direktionen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også