Rådgivers dobbeltrolle på energiø kan blive problem for CIP

Rådgivningsselskabet Cowi har haft en rolle for både staten og Copenhagen Infrastructure Partners på den kommende energiø i Nordsøen, skriver Børsen. 
Ifølge Børsen har Cowi rådgivet på begge sider af bordet om energiø i Nordsøen. | Foto: Cip
Ifølge Børsen har Cowi rådgivet på begge sider af bordet om energiø i Nordsøen. | Foto: Cip

Cowi har haft travlt med den kommende energiø i Nordsøen. I hvert fald har rådgivningsselskabet siddet på begge sider af bordet for henholdsvis Energistyrelsen og projektudvikleren Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). 

Det skriver Børsen

Ifølge Børsens research har rådgivningsfirmaet Cowi både før og efter, at selskabet blev tilknyttet et af de konsortier, der byder ind på at bygge energiøen i Nordsøen, rådgivet Energistyrelsen, der skal gennemføre udbuddet. Den kan i værste udfald få konsekvenser for CIP’s deltagelse i udbuddet, hvis det vurderes at give selskabet en konkurrencefordel. 

“Løsningen vil i så fald være enten at udelukke konsortier, som rådgives af Cowi, eller at den relevante information stilles til rådighed for alle potentielle tilbudsgivere,” siger Ole Helby Petersen, der er professor på RUC, hvor han forsker i offentlige udbud, til Børsen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også