Styrelse om blokering af NKT-frasalg: Erhvervspolitik er også sikkerhedspolitik

Erhvervsstyrelsens direktør afviser, at der kan udledes noget generelt om fremtidige investeringer i danske virksomheder ud fra den konkrete sag om stop for NKT’s salg af datterselskabet Photonics. 
Foto: Nkt
Foto: Nkt
AF MARKETWIRE

Det er en grundig proces, der går forud for Erhvervsstyrelsens blokering af NKT’s salg af Photonics.

Det oplyser Erhvervsstyrelsen i en mail til erhvervsmediet Finans oven på kritik fra Dansk Industri.

”Afgørelser efter investeringsscreeningsloven er altid helt konkrete afgørelser og beror på en vurdering af den konkrete investor, den konkrete investering eller den særlige økonomiske aftale og den konkrete målvirksomhed,” skriver Erhvervsstyrelsens direktør, Katrine Winding, i en mail til nyhedsmediet Finans.

”Der kan således ikke udledes noget generelt om fremtidige investeringer i danske virksomheder ud fra den konkrete sag,” fortsætter hun med henvisning til, at erhvervsministeren tidligere har fremhævet, at erhvervspolitik også er blevet sikkerhedspolitik.

Investeringsscreeningsloven giver mulighed for at hindre frasalg af teknologi til udenlandske virksomheder, såfremt det er i strid med Danmarks nationale sikkerhedsinteresser eller udgør en trussel mod den offentlige orden.

De danske myndigheders afvisning kommer bag på sælgeren, kabelkoncernen NKT.

NKT’s bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, mener dog ikke, at det får betydning for koncernens forventede investeringer i ekstra produktions- og installationskapacitet til kabelaktiviteterne.

Det sagde han i et interview med MarketWire onsdag.

NKT har ifølge formanden ikke fået informationer om, hvad der er baggrunden for afvisningen - udover at det er sket med henvisning til investeringsscreeningsloven. Myndighedsgodkendelse er nemlig købers forpligtelse, og det er derfor den japanske virksomhed, der har haft dialogen med myndighederne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også