DF og SF vil beskatte elhandlere for at finansiere udvidet seniorpension

Regeringen har tidligere åbnet for en beskatning af elhandlerne, der har tjent godt på de høje energipriser. Det har dog vist sig svært at udforme en konkret model. 
SF og DF har fundet et fælles krav til kommende finanslovsforhandlinger. | Foto: Jens Dresling
SF og DF har fundet et fælles krav til kommende finanslovsforhandlinger. | Foto: Jens Dresling

Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti har fundet sig et fælles ståsted. Begge parter vil i hvert fald have et fælles krav med til forhandlingerne om næste års finanslov, der lyder, at regeringen skal holde fast i den udvidelse af seniorpensionen, der blev planlagt i 2020. Og at det skal finansieres ved at beskatte energihandlere. 

Det skriver DR

”Der er jo nogle mellemhandlere inden for energisektoren, der virkelig har lavet enorme overskud i de her år, hvor energiregningerne har været meget høje. Vi foreslår, at de penge specifikt går til de nedslidte,” siger DF-formand Morten Messerschmidt til DR.

Regeringen har tidligere åbnet for en beskatning af elhandlerne, der har tjent godt på de høje energipriser, man så særligt sidste år. Det har dog været svært at udforme en konkret model for beskatningen. 

I EU blev det aftalt i efteråret 2022, at elselskabernes overnormale profitter skulle reguleres. Regeringen har da også udtrykt ønske om en ekstra beskatning, men det er ikke blevet til virkelighed i Danmark.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) sagde i januar til mediet Finans, at regeringen af hensyn til forsyningssikkerheden i Danmark var nødt til at undtage ”forskellige aktører” fra en særskat.

Dansk Erhverv: Særskatter er gift for erhverv og investeringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også