Efter Ellemanns exit: V fortsætter i regering og holder fast i klimaafgift på landbrug

Jakob Ellemann-Jensen er færdig som formand i Venstre. Partiet kommer til at fortsætte i regering.
Troels Lund Poulsen er forsvarsminister og nu også fungerende økonomiminister. | Foto: Martin Sylvest/Martinsylvest/Ritzau Scanpix
Troels Lund Poulsen er forsvarsminister og nu også fungerende økonomiminister. | Foto: Martin Sylvest/Martinsylvest/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Jakob Ellemann-Jensen skal ikke længere være formand for Venstre og forlader politik helt. Men hans linje holdes der fast i.

Forsvareminister og V-næstformand Troels Lund Poulsen slår på et pressemøde mandag fast, at partiet fortsætter i SVM-regeringen og agter at opfylde det regeringsgrundlag, partiet har skrevet med Socialdemokratiet og Moderaterne.

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til i dag at slå fast, at vi kommer til at fortsætte vores arbejde med at gennemføre regeringsgrundlaget. Her er vi i gang med at skabe resultater og gøre en forskel for alle danskere,” siger han på pressemøde mandag.

Troels Lund Poulsen overtager økonomiministerposten, så han nu både skal være forsvarsminister og fungerende økonomiminister.

Han nævner også CO2-afgiften på landbruget og lægger ikke op til ændringer i forhold til, hvad Ellemann tidligere har meldt ud.

”Vi vil udvikle og investere i vores gode fødevareproduktion. Men i dag skal ikke handle om Venstres politik. Det skal handle om Jakob og beslutningen om at stoppe som formand i Venstre,” siger han.

Også Ellemann selv har på pressemødet berørt emnet om fortsat regeringsdeltagelse.

Han siger, at det entydigt var den rigtige beslutning at gå i regering, selv om det har mødt meget kritik, og han er blevet beskyldt for løftebrud.

Han nævner en række aftaler blandt andet om folkeskole og ydelser. Snart kommer skattelettelser.

”Det er alt sammen kerneliberale, borgerlige resultater. Det kan kun lade sig gøre, fordi Venstre er i regering.”

En af årsagerne til, at han stopper, er, at hans person skygger for regeringens arbejde, siger han.

Mens forsvarsminister Troels Lund Poulsen overtager Ellemanns opgaver i regeringen, får partiets anden næstformand, Region Syd-formand Stephanie Lose, det organisatoriske ansvar for partiet indtil landsmødet.

Ellemann stopper som V-formand og minister

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også