Watch Medier

Ambassadør beskylder Danmark for at blande sig i Carlsberg-efterforskning

Lars Løkke Rasmussen har over for Ruslands ambassadør i Danmark udtrykt bekymring over behandlingen af Carlsberg. Senest er to ledere fra Carlsbergs russiske datterselskab blevet anholdt for svindel.

To ledende medarbejdere i Carlsberg russiske bryggeri risikerer fængsel. | Foto: Pr

Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, beskylder danske myndigheder for at blande sig i en strafferetlig efterforskning i Rusland.

Det skriver DR.

Kritikken kommer, efter at det torsdag kom frem, at to ledende medarbejdere fra Carlsbergs russiske datterselskab, Baltika, er anholdt for svindel og risikerer fængsel.

Torsdag var ambassadøren til møde i Udenrigsministeriet.

Her gjorde udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) det klart over for ham, at man fra dansk side er bekymret over Ruslands behandling af Carlsberg og selskabets ansatte.

”Det gælder både den russiske stats de facto nationalisering af Carlsbergs aktiver og behandlingen af virksomhedens ansatte i Rusland,” siger Løkke i et skriftligt svar til DR.

”Vi har selvsagt en forventning om, at Rusland agerer inden for almindeligt anerkendte retsprincipper og ikke lader politiske hensyn stå over loven. Det har vi i klare vendinger sagt til den russiske ambassadør her til eftermiddag,” siger ministeren.

Ifølge ambassadør Vladimir Barbin er Løkkes udmelding ”endnu et bevis på”, at danske myndigheder ”udviser traditionel juridisk nihilisme”.

Nihilisme beskriver et standpunkt, der afviser eksistensen af alle værdier.

Vladimir Barbin peger på, at alle lande – herunder Danmark – anser indblanding i politiets og retsvæsenets arbejde for både ”utilladeligt” og
Vladimir Barbin peger på, at alle lande – herunder Danmark – anser indblanding i politiets og retsvæsenets arbejde for både ”utilladeligt” og "ulovligt". | Foto: Mads Nissen

Vladimir Barbin mener, at alle lande – herunder Danmark – anser indblanding i politiets og retsvæsenets arbejde for både ”utilladeligt” og ”ulovligt”.

Torsdag afviste Carlsberg beskyldningerne mod de ledende ansatte, der er blevet anholdt.

De to medarbejdere er anklaget for bedrageri i forbindelse med den russiske stats overtagelse af Baltika i sommer.

”Det er rystende, at den russiske stats bestræbelser på at retfærdiggøre deres ulovlige overtagelse af vores forretning i Rusland nu har udviklet sig til at ramme uskyldige medarbejdere,” lød det i en erklæring.

Carlsberg har ejet Baltika-bryggerierne siden 2008. Men efter Ruslands invasion af Ukraine besluttede den danske bryggerikoncern at skille sig af med sine russiske aktiviteter.

I juni måned meldte koncernen ud, at man havde fundet en køber. Men inden handlen nåede at blive gennemført, afsatte den russiske stat den lokale ledelse og overtog kontrollen med virksomheden.

Carlsberg svarede igen ved at opsige alle licensaftaler med Baltika, og administrerende direktør Jacob Aarup-Andersen har senest direkte kaldt den russiske overtagelse for ”tyveri”.

To ledende medarbejdere er anholdt i Carlsbergs russiske selskab

Klar tale fra Carlsberg: ”De har stjålet vores forretning i Rusland”

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs