Partistifter Pernille Vermund: Nye Borgerlige opløses

Partiet blev senest valgt ind i Folketinget med seks mandater. Aktuelt er der tre mandater tilbage, hvoraf et er sygemeldt. 
Nye Borgerlige er fortid, skriver Pernille Vermund på Facebook. | Foto: Jens Dresling
Nye Borgerlige er fortid, skriver Pernille Vermund på Facebook. | Foto: Jens Dresling
af ritzau

Nye Borgerlige er fortid, skriver partistifter Pernille Vermund på Facebook.

Her skriver partiformanden, at hun har anbefalet at opløse Nye Borgerlige til partiets hovedbestyrelse, som ifølge Vermund følger indstillingen. Dermed fortsætter kaosset omkring Nye Borgerlige, som efter 2022-valget har leveret den ene krise efter den anden.

”Da vi for otte år siden stiftede Nye Borgerlige, var der fire borgerlige partier. I dag er der syv. Og med to aktive mandater i Nye Borgerliges folketingsgruppe risikerer vi ikke alene at arbejde os i stykker, men også at være dem, der spænder ben for et borgerligt flertal og dermed en borgerlig statsminister. Det kan vi ikke forsvare,” skriver Vermund på Facebook.

Nye Borgerlige blev valgt ind med seks mandater ved valget 1. november 2022, men er nu nede på kun tre mandater.

Foruden Vermund selv er Kim Edberg Andersen som den anden af partiets ”aktive mandater”. Peter Seier Christensen har været sygemeldt i længere tid. Efter valget er både Mette Thiesen og Mikkel Bjørn skiftet fra Nye Borgerlige til Dansk Folkeparti.

Desuden er Lars Boje Mathiesen blevet løsgænger, efter at han ellers kort efter folketingsvalget en overgang var formand for Nye Borgerlige i stedet for Vermund.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også