JKE Design skifter topchef

Freddy Lauridsen tiltræder som ny adm. direktør i JKE Design og erstatter Claus Beier.
Freddy Lauridsen har tidligere været adm. direktør i Silvan. | Foto: PR
Freddy Lauridsen har tidligere været adm. direktør i Silvan. | Foto: PR

Afgående Claus Beier har siden 2017 stået i spidsen for køkkenfirmaet JKE, der siden dengang har vendt en nedadgående økonomisk spiral til plus på bundlinjen.

Mandag sætter der sig en ny for bordenden hos JKE Design, når Freddy Lauridsen tiltræder som ny adm. direktør og erstatter Claus Beier.

Freddy Lauridsen kommer fra en stilling som salgschef i mørtelproducenten Marlon. Derudover har han blandt andet en baggrund som direktør for køkkenproducenten HTH og som adm. direktør for Silvan.

Som ny topchef for JKE Design kommer Freddy Lauridsen til at rapportere til Björn Hauber, som udover at være bestyrelsesformand i JKE Design også er koncernchef for svenske Ballingslöw International, der ejer JKE – og også Kvik og Multiform.

Björn Hauber kan se tre kerneområder, som Freddy Lauridsen skal fokusere på; fortsætte produktudvikling, styrke forhandlernetværket og styrke brandet.

”Vi anser JKE for at være på en fantastisk vækstrejse, og det er de vigtigste elementer. Design er en af de vigtigste styrker, som adskiller JKE fra andre. Forhandlernetværket er stærkt, men der er stadig en masse huller i det danske, norske og svenske marked,” siger Björn Hauber.

Som et fodboldhold

Freddy Lauridsen tager over efter Claus Beier, der har stået i spidsen for en større omvæltning i JKE Design. I 2018 fik selskabet tilført 60 mio. kr. af Ballingslöv, hvor der især blev investeret i produktudvikling og brandet. Det har senest kastet et regnskab af sig med vækst i nøgletallene – blandt andet med et overskud på 12,9 mio. kr., som er det bedste i ti år.

Claus Beier forlader JKE Design til fordel for en stilling som adm. direktør i Vald. Birn, som er en af Nordeuropas største støberikoncerner, men selv om han forlader skuden, er Björn Hauber ikke bekymret for fremtiden.

”Misforstå mig ikke. Claus var en rigtig god adm. direktør, og jeg er meget ked af, at han rykker videre, men virksomheden er altid mere end én person. Virksomheden og brandet er så solid og er blevet stærkere over de seneste år. Jeg er fuldstændig overbevist om, at vi fortsætter den rejse, som han selvfølgelig har spillet en meget vigtig rolle i. Det er som på et fodboldhold. Bare fordi anføreren bliver solgt, betyder det ikke, at holdet vil være svagere i næste sæson. Det er sådan, jeg ser på det.”

Nordjysk køkkenfirma sikrer nyt millionoverskud efter turn around

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også