Kjeld Kirk Kristiansen stopper i Lego Fondens bestyrelse

Som led i et generationsskifte er Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen udtrådt af bestyrelsen i Lego Fonden, der ejer en fjerdedel af Lego-koncernen. Det giver mere plads i fondsbestyrelsen til sønnen, Thomas Kirk Kristiansen.
Kjeld Kirk Kristiansenlægger i takt med alderen mere og mere ansvar over til sin søn, Thomas Kirk Kristiansen. Her ses han til et event i Lego House med kronprinsesse Mary. | Foto: Morten Lau-Nielsen
Kjeld Kirk Kristiansenlægger i takt med alderen mere og mere ansvar over til sin søn, Thomas Kirk Kristiansen. Her ses han til et event i Lego House med kronprinsesse Mary. | Foto: Morten Lau-Nielsen

Generationsskiftet er i fuld gang i Lego-koncernen, hvor fjerde generation i form af Thomas Kirk Kristiansen overtager stadig mere ansvar..

Senest er hans far, Kjeld Kirk Kristiansen, der er barnebarn af Lego-stifter Ole Kirk Kristiansen, udtrådt af bestyrelsen i Lego Fonden, der ejer en fjerdedel af Lego-koncernen og støtter en række humanitære indsatser rundet om i verden.

Det bekræfter Lego-familiens selskab Kirkbi over for DetailWatch og understreger, at udtrædelsen sker i tråd med det planlagte generationsskifte, som Lego-familien meldte ud i september 2021.

Det betyder, at Thomas Kirk Kristiansen får mere albuerum og skal indtage mere af det ansvar, som Kjeld Kirk Kristiansen i årevis har haft.

International tilgang

I samme ombæring er to internationale profiler indtrådt i Lego Fondens bestyrelse. Det drejer sig om den senegalesiske forretningsmand El Hadji Amadou Gueye Sy og hollandske Mabel van Oranje, der er aktivist og stifter af organisationen Girls Not Brides, der kæmper for at gøre børneægteskaber til fortid.

Tilgangen kommer ifølge Kirkbi som et led i strategien om at have et fast internationalt netværk i fonden.

Lego-familiens pengetank Kirkbi meldte seneste efterår ud, at Thomas Kirk Kristiansen i foråret 2023 vil overtage formandsposten i selskabet, der ejer 75 pct. af legetøjskoncernen Lego og derudover en lang række andre selskaber med tilknytning til Lego.

Thomas Kirk Kristiansen er i forvejen bestyrelsesformand i Lego samt Lego Fonden. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Thomas Kirk Kristiansen er i forvejen bestyrelsesformand i Lego samt Lego Fonden. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Glidende generationsskifte

Thomas Kirk Kristiansen er i forvejen bestyrelsesformand for Lego A/S og har været det siden 2020, hvor han overtog posten fra sin far.

”Thomas’ tiltrædelse som formand for Kirkbi i foråret 2023, kort tid efter at jeg er fyldt 75 år, er et naturligt næste skridt i det glidende generationsskifte,” sagde Kjeld Kirk Kristiansen i 2021 i en meddelelse ved offentliggørelsen af generationsskiftet.

Lego blev stiftet i Billund i 1932. I dag er Lego en global koncern. Den både producerer og sælger de ikoniske klodser i hele verden.

Legetøjsgiganten blev grundlagt af Ole Kirk Kristiansen. Siden er virksomheden gået i arv fra far til søn.

I dag ejes Lego og alle varemærkerne af dels Lego Fonden, dels grundlæggerens barnebarn, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans familie. Den tæller foruden Thomas Kirk Kristiansen også døtrene Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også