Watch Medier

Generationsskifte i Lego-familiens pengetank

Kjeld Kirk Kristiansen stopper i foråret 2023 som formand i Lego-familiens pengetank, Kirkbi. Sønnen Thomas Kirk Kristiansen overtager posten.

Thomas Krik Kristiansen bliver formand for Kirkbi. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Næste generation overtager i foråret 2023 formandsposten i Lego-familiens pengetank, Kirkbi.

Her træder Kjeld Kirk Kristiansen tilbage, hvorefter hans søn, Thomas Kirk Kristiansen, overtager posten, oplyser Kirkbi, som ejer 75 procent af legetøjskoncernen Lego, i en pressemeddelelse.

Thomas Kirk Kristiansen er i forvejen bestyrelsesformand for Lego. En post, han overtog fra sin far i 2020.

Ifølge den afgående formand har familien igennem en lang årrække forberedt sig på fremtiden.

"Thomas' tiltrædelse som formand for Kirkbi i foråret 2023, kort tid efter at jeg er fyldt 75 år, er et naturligt næste skridt i det glidende generationsskifte," siger Kjeld Kirk Kristiansen i meddelelsen.

Det har ifølge Thomas Kirk Kristiansen været en "fantastisk mulighed" for både søn og far at kunne arbejde tæt sammen i mere end ti år. Han er glad og stolt over tilliden fra sin far og søskende.

"Det aktive og engagerede familieejerskab af Lego-Koncernen og Kirkbis aktiviteter er vigtigt for vores familie, fordi vi ønsker at bidrage til en bæredygtig udvikling i verden, hvor børn har mulighed for at lære og udvikle sig igennem leg," siger han i meddelelsen.

Kirkbi-koncernen fungerer som en slags pengetank for Kirk Kristiansen-familien, som grundlagde Lego.

Legokoncernen blev stiftet i Billund i 1932. I dag er Lego en global virksomhed. Den både producerer og sælger sine ikoniske klodser i hele verden.

Legetøjsgiganten blev grundlagt af Ole Kirk Kristiansen. Siden er virksomheden gået i arv fra far til søn.

I dag ejes Lego og alle varemærkerne af grundlæggerens barnebarn, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans familie. Den tæller foruden den kommende bestyrelsesformand også døtrene Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs