Genetikselskab sætter navn på ny frontfigur

Vikinggenetics har efter længere tid valgt en ny adm. direktør efter sidste års mislykkede fusion. Den kommende direktør er hevet ind fra en stilling som selvstændig konsulent.
Louise Helmer bliver ny i direktørstolen hos Vikinggenetics.
Louise Helmer bliver ny i direktørstolen hos Vikinggenetics.

Det bliver en kvinde, der fremover kommer til at sidde for bordenden hos Vikinggenetics, når Louise Helmer for første gang sætter sig i direktørstolen hos genetikselskabet 1. august 2022, fremgår det af en pressemeddelelse, og afløser. Dermed afløser hun den konstituerede direktør Brian Lang, der samtidig har fungeret som finansdirektør.

Han har været midlertidig frontfigur i selskabet, siden storfusionen mellem Vikinggenetics og to andre europæiske genetikselskaber kollapsede sidste år, hvilket medførte tidligere adm. direktør Henrik Biilmans afgang.

Louise Helmer kommer til Vikinggenetics fra en stilling som selvstændig konsulent inden for strategi, ESG og udvikling hos Hald & Lie. Før det var hun direktør i konsulentvirksomheden Centrovice, hvor hun har haft flere ledende stillinger, fremgår det af meddelelsen. Om det nye job siger hun selv:

”Jeg ser frem til at blive en del af ledelsen og teamet hos Vikinggenetics, samarbejdet med både interne og eksterne interessenter og til at være med til at skabe værdi for de nordiske landmænd og en positiv udvikling i virksomheden.”

Louise Helmer er 49 år, uddannet cand.agro. fra Københavns Universitet, har en diplomuddannelse i organisation og ledelse og en master i forretningsudvikling. Derudover har hun mere end 15 års erfaring med ledelse i landbrugs- og fødevareindustrien, og derfor er valget bl.a. faldet på Louise Helmer, siger Vikinggenetics’ bestyrelsesformand, Per-Johan Svensson:

”Louise har vist sig at være en engagerende og dygtig leder, der er i stand til at skabe resultater, og vi ser frem til at få en kapacitet med hendes erfaring og viden til at indgå i teamet.”

Per-Johan Svensson er også relativt ny på sin formandspost. I april valgte Vikinggenetics ham som ny bestyrelsesformand, efter den tidligere formand forlod selskabet som følge af den kuldsejlede fusion. Svensson har været en del af bestyrelsen siden 2014.

Genetikselskab har valgt ny formand efter fejlslagen fusion

Genetikselskab erstatter midlertidig direktør med ny midlertidig direktør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også