Lego Fonden leder efter ny direktør

Efter kun et års tid i jobbet stopper Anne-Birgitte Albrectsen som direktør for Lego Fonden på grund af ”fundamentalt forskellige syn” på ledelsen af fonden.
Anne-Birgitte Albrectsen kom til Lego Fonden fa en lang karriere i udenrigstjenesten og FN-systemet. | Foto: Luiz Rampelotto/AP/Ritzau Scanpix
Anne-Birgitte Albrectsen kom til Lego Fonden fa en lang karriere i udenrigstjenesten og FN-systemet. | Foto: Luiz Rampelotto/AP/Ritzau Scanpix

En af de største private fonde i landet, Lego Fonden, med værdier for 21 mia. kr. skal have ny direktør, idet Anne-Birgitte Albrectsen forlader posten efter kun godt et år, skriver Finans.

”Over de seneste måneder har bestyrelsen og Anne-Birgitte Albrectsen fundet ud af, at der er fundamentalt forskellige syn på, hvordan organisationen skal ledes i den næste fase. Som en konsekvens deraf vil Anne-Birgitte Albrectsen forlade fonden,” skriver fonden i en meddelelse.

Siden 2015 har Legofonden ifølge mediet haft tre direktører – Hanne Rasmussen, John Goodwin og senest Anne-Birgitte Albrechtsen, der kom til fonden efter en lang karriere i den danske udenrigstjeneste, FN og Plan Børnefonden.

Lego Fonden ejer 25 pct. af Lego koncernen og modtager hvert år sin andel af udbyttet fra legetøjsfirmaet, der over de seneste fem år nærmest har fordoblet omsætningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også