Kommunikationschef i HK Privat fratræder efter arbejdsnedlæggelse

Kommunikationschef i HK Privat fratræder sin stilling. Fratrædelsen kommer, efter at op mod 400 ansatte i HK-huset nedlagde arbejdet 13. oktober. De øvrige dele af HK lægger dog afstand til pressemeddelelse fra HK Privat.
Efter en arbejdsnedlæggelse i hele HK-huset i København 13. oktober er kommunikationschefen for fagforbundets afdeling for den private sektor, HK Privat, fratrådt. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Efter en arbejdsnedlæggelse i hele HK-huset i København 13. oktober er kommunikationschefen for fagforbundets afdeling for den private sektor, HK Privat, fratrådt. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Kommunikationschef i den del af fagforbundet HK, der dækker den private sektor, Anette Claudi fratræder sin stilling.

Det skriver HK Privat i en pressemeddelelse mandag.

Fratrædelsen sker, som konsekvens af at der i HK Privats kommunikationsafdeling er ”opstået en situation med uro og beskyldninger, som har handlet om arbejdsmiljøet i afdelingen”, fremgår det af pressemeddelelsen.

Ifølge Anette Claudi har hun ikke modtaget nogen henvendelser fra hverken tillidsrepræsentanter, medarbejdere eller chefen om problemer med arbejdsmiljøet.

”Jeg handler på problemer, jeg kender, men kan ikke handle på problemer, jeg ikke har kendskab til. Og når en sådan situation så pludseligt blusser op med beskyldninger, jeg ikke kan genkende, må jeg erkende, at min tillid til medarbejderne er væk, og jeg kan derfor ikke fortsætte som chef i afdelingen”, siger hun i pressemeddelelsen.

Den 13. oktober nedlagde op mod 400 ansatte i det samlede forbundshus arbejdet en enkelt dag. Ifølge fagbladet Journalisten skyldtes det utilfredshed med Anette Claudi.

Kritikpunkterne handlede ifølge mediet Frihedsbrevet blandt andet om overfusninger, udskamning og forskelsbehandling over for medarbejdere.

Simon Tøgern, der er sektorformand for HK Privat, kan i pressemeddelelsen ikke genkende kritikken.

”Anonyme medarbejdere i HK har desværre i flere medier tegnet et billede af Anette Claudi som leder, som jeg på ingen måde kan genkende. Tværtimod står hun med en særdeles god APV (arbejdspladsvurdering, red.), ikke mindst når der måles på ledelse og trivsel - langt over gennemsnittet i HK”, siger han i pressemeddelelsen.

Forbund tager afstand fra pressemeddelelse

Ledelsen i hovedforbundet HK og fagforbundets tillidsrepræsentanter tager imidlertid afstand fra pressemeddelelsen fra HK Privat.

Det siger Marianne Heide, der er forbundssekretær i HK mandag.

”Vi kan ikke genkende udlægningen af sagen som den fremstilles i pressemeddelelsen fra HK Privat og ærgrer os over, at der tegnes et billede af, at det er medarbejderne i HK, som bærer ansvaret for det dårlige arbejdsmiljø,” siger hun.

Samme melding har alle HK’s medarbejdere fået mandag, oplyser Heide.

Hun understreger, at det er ledelsen i samarbejde med tillidsvalgte, samarbejdsudvalget og arbejdsmiljøorganisationen, der bærer ansvaret for dårligt arbejdsmiljø.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også