3F-lokalafdeling genansætter formand med dobbeltliv

3F’s lokalafdeling i Storkøbenhavn har ansat hovedforbundets tidligere formand, der blev afsat i januar efter afsløringer om dobbeltliv ad flere omgange. Hovedforbundet beskriver i en pressemeddelelse ansættelsen som uklog, men lokalafdelingerne afgør selv, hvem de ansætter.
Per Christensen måtte stoppe som formand for 3F i januar. Nu har han fået et nyt job i en lokalafdeling. | Foto: Casper Dalhoff
Per Christensen måtte stoppe som formand for 3F i januar. Nu har han fået et nyt job i en lokalafdeling. | Foto: Casper Dalhoff
af ritzau

Per Christensen, der er tidligere formand for 3F, er blevet genansat som faglig medarbejder i fagforbundets lokalafdeling i Storkøbenhavn.

Det bekræfter fagforbundet i en pressemeddelelse mandag, efter at Berlingske tidligere på dagen kunne berette om det samme.

Han stoppede i kølvandet på B.T.’s afsløringer i januar om, at han havde levet et dobbeltliv ad flere omgange.

Ansættelsen i lokalafdelingen er en beslutning, som 3F-ledelsen er uenig i, lyder det i meddelelsen mandag.

”Vi synes ikke, det er klogt, men det er en lokal beslutning i den lokale afdeling. Vi må acceptere, at en lokalafdeling selv bestemmer, hvem de ansætter. Det er bestyrelserne i de lokale afdelinger, der vælger deres personale, og her har Storkøbenhavns medlemmer så valgt dette,” lyder det i en samlet udtalelse fra forbundets ledelse i 3F.

Tavs lokalafdeling

3F Storkøbenhavn ønsker ikke at kommentere ansættelsen, siger lokalafdelingen til Ritzau.

Det er uvist, om Per Christensen allerede er tiltrådt stillingen, og om der er tale om en fuldtidsstilling.

Genansættelsen har medvirket til diskussioner internt i forbundet, skriver Berlingske. I januar gav det også anledning til en hidsig debat - både internt og eksternt.

Ifølge B.T. havde den forhenværende formand i en årrække levet først et dobbeltliv med to kvinder og derefter endnu et dobbeltliv med to nye kvinder. Kvinderne havde ikke kendskab til de andre forhold, formanden havde. Tre af kvinderne stod frem i artiklen, som mediet skrev i januar.

Kvinderne kunne fortælle om et dobbeltliv, som indebar to bopæle og to sæt bonusbørn.

Den øvrige ledelse i 3F endte med at trække støtten til Per Christensen. Næstformand Tina Christensen begrundede det med, at det i den pågældende situation ikke var muligt at adskille privatliv og arbejdsliv.

”Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse,” lød det fra næstformand Tina Christensen tilbage i januar.

Bedst tjent med farvel

3F-ledelsen siger i den fælles udtalelse, at den mener, at forbundet er ”bedst tjent med at holde fast i det farvel, vi sagde dengang”.

”Vi synes, det her skaber forvirring om den beslutning, Per traf om at forlade 3F,” lyder det

Berlingske skriver, at det i flere måneder har været diskuteret, om Per Christensen kunne vende tilbage til 3F.

Jesper Holm, der er lokalformand i Storkøbenhavn, var en af dem, der i januar ikke mente, at privatlivet burde have konsekvenser for arbejdslivet.

Ifølge avisen er det ham, som har presset på for en tilbagevenden for den forhenværende forbundsformand. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra lokalformanden.

Dobbeltliv koster Per Christensen formandsposter i 3F, Arbejdernes Landsbank og Pensiondanmark

Arbejdernes Landsbank udpeger ny formand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også