Watch Medier

Dobbeltliv koster Per Christensen formandsposter i 3F, Arbejdernes Landsbank og Pensiondanmark

Fagforbundet 3F's ledelse og formand Per Christensen har indgået aftale om, at formanden fratræder sin post, oplyser 3F efter afsløring af Per Christensens dobbeltliv. Han forlader også formandsstolen i Arbejdernes Landsbank og Pensiondanmark.

Per Christensen fratræder formandsposten i 3F. | Foto: Jens Dresling

3F og Per Christensen har tirsdag indgået en aftale om, at Per Christensen træder tilbage som formand for fagforbundet 3F. Det oplyser 3F i en pressemeddelelse.

Fratrædelsen sker ifølge 3F efter gensidig aftale mellem fagforbundets ledelse og Per Christensen.

Aftalen kommer på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens dobbeltliv, som B.T. var først til at fortælle om.

Per Christensen har to gange haft faste forhold til to kvinder ad gangen. Det vil sige, han levede med to kvinder samtidig, uden at de vidste det, og senere gentog situationen sig med to nye kvinder. Tre ud af de fire kvinder valgte at stå frem i BT.

3F er landets største fagforbund, og som 3F-formand indtager Per Christensen også formandsposter i Arbejdernes Landsbank og Pensiondanmark, ligesom han sidder med i bestyrelsen, gasdistributionsselskabet Evida og Sund & Bælt Holding.

3F oplyste først på eftermiddagen til BT, at Per Christensen også forlader alle bestyrelsesposter, han har haft i kraft af 3F. Det får økonomiske konsekvenser for Per Christensen, idet alle honorarerne i forvejen går til 3F's pengekasse.

Derudover har han en stribe poster, hvor han ikke er direkte udpeget af 3F. Det gælder blandt andet en bestyrelsespost i Det Kongelige Teater.

Næstformand konstitueres

På grund af sagen har 3F's ledelse og Per Christensen været enige om, at det er bedst for alle parter, at Per Christensen stopper i 3F.

Fagforbundets næstformand, Tina Christensen, udtaler, at der altid skal være endda meget stor tillid til personen i spidsen for 3F.

Og fordi der den seneste tid har været sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F's formand, så er det opfattelsen, at det er bedst for alle parter, at han nu stopper.

"Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse," siger Tina Christensen i pressemeddelelsen.

Per Christensen har været formand for 3F siden 2013. Før det har han over en længere årrække haft andre poster i fagforbundet.

"Vi skylder Per Christensen en meget stor tak for hans engagement og de mange sejre, han har været hovedmanden bag. Per har i næsten 40 år været en stærk og meget dygtig tillidsvalgt, der har været populær og vellidt blandt både de 265.000 kolleger og samarbejdspartnere," siger Tina Christensen.

På et pressemøde tirsdag fortæller næstformanden, at hun ifølge 3F's vedtægter vil blive konstitueret som formand. Med andre ord står hun til at blive 3F's nye formand, indtil der igen skal stemmes om formandsposten.

Tina Christensen ved endnu ikke, om hun vil gå efter at blive permanent formand, siger hun.

Læs mere her:

Afgående fagforeningsboss forlader formandsposter i bank og pensionsselskab

3F-formand fik lejlighed gennem Arbejdernes Landsbank 

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs