Regionsdirektør skal lede Sundhedsforvaltningen i København

Per Bennetsen stopper i Region Sjælland efter mere end 25 år i det regionale system. Han skal i stedet være adm. direktør for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.
Foto: Region Sjælland / PR
Foto: Region Sjælland / PR

Københavns Kommune har fundet afløseren for Katja Kayser, der i september meddelte sin afgang for forvaltningen.

Ny mand i front for københavnernes sundhed bliver i stedet Per Bennetsen, der kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Sjælland med ansvar for regionens 20.000 ansatte og et budget på 21 mia. kr.

Per Bennetsen kom til det regionale sundhedsvæsen allerede i amternes tid, og har sammenlagt tilbragt mere end 25 år i først Storstrøms Amt og fra 2007 i Region Sjælland.

”Under Pers ledelse har regionen forbedret sig markant indenfor de nationale mål for sundhedsvæsenet på blandt andet kræftområdet og udredningsret. Det samme gælder udviklingen af nære sundhedstilbud, der rykker sundhedsvæsnet tættere på borgeren i overensstemmelse med Regionsrådets strategi,” udtaler regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en meddelelse fra regionen. 

Per Bennetsen ser frem til de nye udfordringer:

”København er en fantastisk by at bo og leve i - og det skal den blive ved med at være. Det kræver blandt andet, at alle københavnere kan være trygge ved, at vi er der for dem, når de bliver syge eller gamle og får brug for vores hjælp. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen løser en kæmpe og vigtig opgave for københavnerne,” siger Per Bennetsen i en forberedt udtalelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også