Formand er åben for nul danskere i SAS-direktionen

Mens en luftfartsanalytiker undrer sig, hvis ikke en dansker tager over efter driftsdirektør Simon Pauck Hansen i SAS-direktionen, mener flyselskabets formand, at nationalitet ikke har betydning.
Carsten Dilling, formand for SAS | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Carsten Dilling, formand for SAS | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Simon Pauck Hansen, driftsdirektør og dansk landechef i SAS, stopper hos flyselskabet i begyndelsen af det nye år.

Til Børsen udtaler formand Carsten Dilling, at selv om Danmark fremover bliver den eneste nordiske nation, der fortsat vil have en stor ejerandel, er der ikke nødvendigvis lagt op til, at det skal være en dansker, der overtager fra Pauck, der i dag er den eneste med dansk pas i direktionen.

“Man skal aldrig sige aldrig, men det kommer ikke til at blive et særskilt krav, at vi skal finde en dansk afløser. Vi skal alene kigge på kvalifikationer. Luftfart er internationalt, og ansættelsen af Anko van der Werff har i den grad understreget, at det ikke er spor dumt med et internationalt ledelsesteam,” siger Carsten Dilling.

Ifølge Sydbanks analytiker Jacob Pedersen er det dog meget sandsynligt, at man ender med dansker, siger han til Berlingske:

”Først og fremmest skal man have fundet en ny dansk landechef, og det vil være logisk, at det bliver en dansker. Ser man på engagementet fra de nordiske lande, så er Danmark det land, der har valgt SAS til henover det seneste års tid. Det vil undre mig meget, hvis der ikke kommer en dansker ind,” siger han.

Mikael Wångdahl, der er vicepræsident i datterselskabet SAS Link, påtager sig rollen som fungerende vicedirektør i SAS, oplyste SAS tirsdag.

Udover at Simon Pauck Hansen forlader SAS, har der i det hele taget været en betydelig udskiftning i ledelsen, siden hollænderen Anko van der Werff overtog posten som adm. direktør sidste år. Der er således både skiftet ud på posten som finansdirektør, kommerciel direktør og nu driftsdirektør.

Læs mere om Simon Pauck Hansens afgang nedenfor.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også