Direktør stopper i Finansiel Stabilitet efter 14 år

Efter 14 år takker direktør af i det statsejede selskab til håndtering af nødlidende banker. ”Jeg ser frem til at bringe flest mulige af mine kompetencer i spil i nye sammenhænge,” skriver hun. 
Foto: Colourbox, Maksim Shmeljov
Foto: Colourbox, Maksim Shmeljov

Marianne Simonsen stopper som direktør i Finansiel Stabilitet. Hun har været en del af det statsejede oprydningsselskab under efterspillet fra finanskrisen, hvor Finansiel Stabilitet overtog nødlidende banker som Amagerbanken og EBH Bank.

”Afvikling af aktiviteterne overtaget i kølvandet på finanskrisen er ved at være afsluttet og det indebærer endnu en organisationstilpasning, som indebærer, at jeg forlader virksomheden,” skriver hun i et opslag på Linkedin og tilføjer: 

”Det blev til 14 spændende, udfordrende og lærerige år, og jeg siger farvel vel vidende, at mine dygtige kollegaer står godt rustet til at løse nye opgaver for Finansiel Stabilitet i fremtiden.”

Marianne Simonsen fremhæver, at det var en helt unik mulighed, da hun i slutningen af 2008 blev spurgt, om hun ville være juridisk chef i det, der på det tidspunkt hed ”Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet” og siden skiftede navn til Finansiel Stabilitet.

I Finansiel Stabilitet kørte hun i mange år parløb med den nu afdøde direktør Henrik Bjerre-Nielsen, der blev afløst af Karsten Biltoft i 2021. Det blev også til andre opgaver undervejs, blandt andet i det udvalg om at skærpe straffen for dårlig bankledelse – det såkaldte ansvarsudvalg – der dannede grundlag for en politisk aftale på området i fjor.

”Jeg har deltaget i overtagelse af kontrollen med nødlidende pengeinstitutter, afviklet pengeinstitutaktiviteter, anlagt og afsluttet retssager og tvister, gennemført mange organisationstilpasninger, udarbejdet lovgivning og meget mere,” skriver hun.

Marianne Simonsen er klar til at tage en tørn mere et andet sted:

”Jeg ser frem til at bringe flest mulige af mine kompetencer i spil i nye sammenhænge og gerne både som medlem af en direktion og i bestyrelser,” skriver hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også