Dansk designforhandler henter H&M-profil ind som ny direktør

Stifteren af &Tradition er stoppet som adm. direktør efter salg af møbel- og interiørfirmaet til Troels og Anders Holch Povlsen. Ny direktør kommer til efter mange år i H&M-koncernen.
&Tradition sælger bl.a. designklassikere fra designere som Verner Panton, Viggo Boesen og Arne Jacobsen. | Foto: &Tradition/Pr
&Tradition sælger bl.a. designklassikere fra designere som Verner Panton, Viggo Boesen og Arne Jacobsen. | Foto: &Tradition/Pr

Godt 13 år efter han stiftede den danske designforhandler &Tradition, er stifteren, Martin Kornbek Hansen, ude af møbel- og interiørfirmaets direktion.

Det sker, efter at han ved årsskiftet frasolgte sine sidste 10 pct. af &Tradition, hvilket samtidig blev et farvel til stillingen som adm. direktør.

”Efter mange fantastiske år med at drive &Tradition i samarbejde med en masse talentfulde og skønne mennesker gennem årene er min tid som adm. direktør for &Tradition nu forbi, og et nyt kapitel begynder,” indleder Martin Kornbek Hansen et opslag om afskeden på Linkedin, hvor han også byder den nye direktør velkommen.

Ny direktør er Marie Honda, som kommer til efter mere end 15 år i H&M, der kortvarigt var afbrudt af en stilling i den svenske modevirksomhed Whyred.

I H&M har Marie Honda primært arbejdet med brandet Cos og været en del af brandets store ekspansion fra 34 butikker i ni markeder i 2011 til 293 butikker på 43 markeder i 2019.

&Tradition er nu 100 pct. ejet af investeringsselskabet Union Nine, som Bestseller-stifter Troels Holch Povlsen ejer 75 pct. af. Hans søn og nuværende Bestseller-ejer og -direktør Anders Holch Povlsen ejer 25 pct.

Troels Holch Poulsen ejer 75 pct. af Union Nine, mens sønnen Anders ejer 25 pct. | Foto: Jan Dagø
Troels Holch Poulsen ejer 75 pct. af Union Nine, mens sønnen Anders ejer 25 pct. | Foto: Jan Dagø

Lille rolle

Martin Kornbek Hansen skriver i sit opslag, at han stadig vil være en mindre del af fremtiden. 

Det kommer for nuværende til at ske som bestyrelsesmedlem, hvor han sidder sammen med majoritetsejer Troels Holch Povlsen og Bestsellers økonomidirektør Lise Kaae.

Efter frasalget af &Tradition til Union Nine er Martin Kornbek Hansen blevet indlemmet mere og mere i investeringsselskabet., og det samarbejde kommer til at fortsætte.

Senest indtrådte han i bestyrelsen i møbelfirmaet Jacobsen Plus, som Union Nine ejer 30 pct. af.

”Jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde og nye samarbejder med alle kollegaer i Nine United og associerede selskaber. Mit fokus vil være på forretningsudvikling og på at støtte &Tradition, Nine United Scandinavia og Nine United Europa,” skriver Martin Kornbek Hansen.

I designvirksomhedens seneste regnskab for 2021/22 blev omsætningen fordoblet til 721,1 mio. kr., og selskabet præsenterede et overskud, der var knap tredoblet til 136,7 mio. kr.

&Traditions største markeder er det nordiske, det tyske samt Benelux-landene, men designselskabet sælger til hele verden, deriblandt lande som USA, Kina, og også Kazakhstan.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også