Watch Medier

Eva Berneke fik "hidsig start" i Eutelsat

Eutelsats ageren over for Rusland blev blåstemplet af de franske myndigheder, men førte alligevel til kritik, fortæller satellitselskabets topchef, Eva Berneke, til Børsen.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Eve Berneke fik en ”hidsig start”, da hun i januar 2022 startede som topchef for den franske satellitoperatør Eutelsat, fortæller hun i et interview med Børsen.

I hendes anden måned i Eutelsat gik Rusland ind i Ukraine, og Rusland stod på det tidspunkt for seks-syv pct. af indtjeningen i Eutelsat, der desuden havde bånd til russiske forskere, og Eutelsat fik kritik for at blive i det russiske marked.

“Som ny topchef bruger du ekstremt meget tid i starten på at forstå virksomheden, møde medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere. Det brugte jeg mere end det første halve år på. Så kom der en damptromle ind fra højre og sagde: ‘Du skal også lige forholde dig til mig.’ Så hvad gør vi her?” siger hun til Børsen.

På trods af, at de franske myndigheder blåstemplede Eutelsats ageren over for Rusland, førte det til at 39 EU-parlamentarikere fremførte en kritik, fordi Eutelsat kunne risikere at løbe de russiske kunders ærinder, selv om de overholdt sanktionerne.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs