Svensk ejendomsinvestor finder ny landechef for Danmark

Chefen for Niam Danmark, Michael Berthelsen, fratræder og bliver i stedet seniordirektør med bestyrelsesroller i koncernen. Afløseren er fundet internt.
Michael Berthelsen har fungeret som landechef i fire år hos Niam. Hans nye funktion er bla. som bestyrelsesformand for joint-venture-konstellationen Kronhusene. | Foto: PR / Niam
Michael Berthelsen har fungeret som landechef i fire år hos Niam. Hans nye funktion er bla. som bestyrelsesformand for joint-venture-konstellationen Kronhusene. | Foto: PR / Niam

Efter fire år som Niams landechef for Danmark giver Michael Berthelsen stafetten videre til Jacob de Lichtenberg, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Jacob de Lichtenberg vil være ansvarlig for at lede og udvikle virksomhedens aktiviteter på det danske marked. Han har været hos Niam i fire år og kommer fra en stilling som leder af Niams danske transaktionsteam. Sammen med resten af teamet har han haft stort fokus på boligsegmentet og har gennemført talrige handler, lyder det.

”Det er en ære for mig at påtage mig rollen som landechef for Niam i Danmark. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med det dygtige team her i landet og fortsætte med at gøre en positiv forskel både for vores investorer og lejere,” udtaler kommende adm. direktør Jacob de Lichtenberg.

Forgængeren, Michael Berthelsen, bliver i stedet udnævnt til seniordirektør. 

Han har været i Niam siden 2011 og har i sin tid som landechef orkestreret en af danmarkshistoriens største transaktioner tilbage i 2020, da Niam frasolgte den tidliger HD Ejendomme-portefølje til Heimstaden for over 12 mia. kr. Derudover stod han i spidsen, da Niam købte Copenhagen Towers-komplekset for mere end 2 mia. kr. i 2019.

Et af de store projekter, Michael Berthelsen får under sine vinger, er rollen som bestyrelsesformand for Kronhusene, der som EjendomsWatch beskrev for nylig vil opføre omkring 500 rækkehuse årligt og efterfølgende drive dem som udlejer. Bag koncernen står svenske Niam og Horsens-baserede Milton Huse. 

Niam har i øjeblikket ejendomme i Danmark til en værdi på mellem 7 og 8 mia. kr. Niams boliger er spredt på tværs af landet i bl.a. Høje-Taastrup, Farum, Frederikssund og Hedehusene på Sjælland, fynske Middelfart og Årslev samt Vejle, Silkeborg, Randers og Aarhus i det jyske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også