Ombrust energihandelsselskab får ny topchef

Energihandelsselskabet Energi Danmark henter Louise Hahn ind som ny adm. direktør. Hun har mange års erfaring fra Østed og kommer fra en toppost hos fibernetværkselskabet Globalconnect.
Louise Hahn har 15 års erfaring fra Ørsted. | Foto: PR/Energi Danmark
Louise Hahn har 15 års erfaring fra Ørsted. | Foto: PR/Energi Danmark

Energi Danmark, der er ejet af de andelsejede energiselskaber Andel og NRGI, får en ny profil ind på topposten.

Fra dags dato er Louise Hahn således ny adm. direktør for energihandelsselskabet, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Hun kommer fra en stilling som adm. direktør i Globalconnect Danmark og har en fortid som senior vice president hos Ørsted.

Den tidligere direktør, Jørgen Westergaard, forlod posten efter 23 år efter en strid om hans bonus. Siden er energihandelsselskabet landet i en voldsom strid med tre medarbejdere om bonusser på op til en kvart milliard hver optjent under de voldsomme prisudsving under energikrisen i 2022.

Energi Danmarks formand Jesper Hjulmand glæder sig over nyansættelsen.

”Hun kommer med stor indsigt i energibranchen, et stærkt kundefokus og bliver en stor gevinst for vores fortsatte arbejde med at styrke Energi Danmarks strategi, kultur og ledelse. Vi står med en vigtig opgave i at fortælle omverdenen om den store samfundsværdi, som Energi Danmark skaber i transformationen af vores samfund og energisystem fra fossil energi til vedvarende energi. Louise har den erfaring og de kompetencer, der skal til for at løfte netop den opgave,” udtaler han.

Jesper Nybo Stenager, der i seks måneder har fungeret som konstitueret adm. direktør for Energi Danmark vil fortsætte i direktion som executive vice president, står der i meddelelsen.

For Louise Hahns vedkommende glæder hun sig over at blive en del af en kompetent og stærk organisation, udtaler hun.

”Energi Danmark er kendt for sine stærke løsninger, og kundeporteføljens energiforbrug udgør en markant del af Danmarks samlede energiforbrug. Der er et stort økonomisk og samfundsmæssigt potentiale i at hjælpe selskabets kunder gennem den grønne omstilling. Samtidig ligger der nogle stærke synergier i samspillet mellem ejerne og Energi Danmark, som jeg ser frem til få bragt yderligere i spil til gavn for kunderne,” udtaler hun.

Medie: Energi Danmark-direktør stoppede efter strid om egen bonus

Tre fyrede energihandlere kræver over 900 millioner af Energi Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også