Watch Medier

SAS-redningsplan godkendt - aktieudvidelse sættes i gang

Ledelsen i SAS kan gå i gang med at hente de penge, som en redningsplan skal sikre. Planen er nu vedtaget på generalforsamlingen.(Opdateret)

Foto: Tariq Mikkel Khan

En ekstraordinær generalforsamling har tirsdag vedtaget den redningsplan for luftfartsselskabet SAS, som er blevet forhandlet på plads mellem selskabets ledelse og deres største ejere.

Dermed kan planen, der skal skaffe penge til trængte SAS, føres ud i livet. SAS er som resten af luftfartsbranchen blevet ramt hårdt af de restriktioner på rejser, som er blevet indført i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

Planen indeholder en udvidelse af den nuværende mængde af aktier, og derfor skal der tegnes et prospekt. Det forventes, at de nye aktier sættes til salg i oktober.

Ud over nye aktier og obligationer, der skal sættes til salg, indeholder redningsplanen også et milliardlån fra den danske og svenske stat til SAS.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger luftbranchen tæt, at SAS nu er endegyldigt reddet.

Det kommer ikke som en overraskelse, at aktionærerne har stemt for, da alternativet havde været en konkurs.

"Det er et vigtigt, men ikke uventet skridt. Der er ingen tvivl om, at den her redningsplan er alfa og omega for overlevelsen i SAS, fordi man i øjeblikket står med så store tab på grund af manglende passagerer," siger Jacob Pedersen.

For aktionærerne betyder redningsplanen, at deres aktier bliver udvandet, fordi der bliver sat en masse nye til salg.

Jacob Pedersen vurderer, at SAS med aktionærernes velsignelse kan holde sig flyvende det næste halvandet år.

"Men rigtig meget kommer til at afhænge af, hvornår passagererne kommer tilbage. Hvis det nuværende bedrøvelige antal passagerer varer ved, så risikerer man at skulle hente penge igen om 1-1,5 års tid," siger Jacob Pedersen.

SAS har ud over redningsplanen nedlagt omkring 5000 fuldtidsstillinger ud af 11.000.

(Artiklen er opdateret)

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs