Watch Medier

SAS, Norwegian og DI enige: Luftfarten vil være påvirket af corona mange år frem

Coronakrisen er den hårdeste udfordring luftfartsbranchen har oplevet, mener formanden for Norwegian, som sammen med topchefen i SAS og branchedirektør i Dansk Industri ser meget lange udsigter til fuld genopretning.

Norwegian-formand Niels Smedegaard mener, at luftfarten står med en helt anden spilleplade. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Coronakrisen har ramt luftfartsbranchen hårdere end angrebene 11. september, finanskrisen og den islandske askesky, siger bestyrelsesformand Niels Smedegaard fra Nordens næststørste luftfartsselskab, Norwegian.

Det skriver Berlingske Business.

Op mod 7000 stillinger er forsvundet fra luftfartsbranchen, og SAS og Norwegian har tabt næsten 9 mia. kr. i 2020, efter at coronakrisen har begrænset flytrafikken.

Der er lange udsigter til, at verden fra før corona kan vende tilbage til noget, der tilnærmelsesvist ligner det, vi før har kendt. Hver fjerde dansker over 65 år tror ifølge avisen, at rejsemønstrene aldrig vil blive normaliseret.

Norwegian-formand Niels Smedegaard spår hårde tider for luftfartsbranchen.

"Luftfarten vil være påvirket mange år frem. Der vil være selskaber, som vil forsvinde, der vil være en overkapacitet af fly i en lang periode, og der er stater, som er trådt ind som aktionærer mange steder. Vi står med en helt andet spilleplade," siger han til Berlingske Business.

Rickard Gustafson, der er administrerende direktør i SAS, vurderer, at forretningen vil blive mere stabil fra 2022, hvor der formentlig vil være en vaccine. Der er dog stadig lange udsigter til en efterspørgsel på niveau med den før coronakrisen, mener han.

Dansk Industri kalder coronavirusset "det største indhug" i luftfartens beskæftigelse og vurderer samtidig, at der vil gå meget lang tid, før de 7000 job, der er blevet skåret fra, vil vende tilbage.

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs