Watch Medier

Superliga-guld vender Brøndbys økonomi fra minus til plus

Superliga-guldet udløser ikke bliot en mental optur for Brøndby IF, men også en økonomisk. Det børsnoterede selskab bag klubben opjusterer forventningerne til årsresultatet fra minus 15-35 mio. kr. til plus 35-65 mio. kr.

Brøndby IF vandt Superligaen og kan nu også forudse en økonomisk gevinst. | Foto: Jens Dresling

Brøndby IF opjusterer forventningerne til 2021-resultatet, efter at fodboldklubben mandag vandt guld i Superligaen for første gang i 16 år.

Klubben kan derfor nu se frem til at spille kvalifikationskampe om Champions League og er som minimum garanteret deltagelse i Europa League-gruppespillet.

Det børsnoterede selskab Brøndby IF forventer nu et positivt årsresultat før skat på mellem 35 og 65 mio. kr. mod en tidligere forventning om et underskud i niveauet 15-35 mio. kr., fremgår det af en børsmeddelelse fra Brøndby IF tirsdag formiddag.

Aktien var allerede fra morgenstunden steget ca. 9 pct.

For at de nye forventninger skal blive indfriet, er det dog nødvendigt, at en række forudsætninger bliver opfyldt, oplyser Brøndby IF i meddelelsen.

Heriblandt at fodboldklubben i den næste sæson får en placering i superligaens top tre, og at Brøndby IF i samme sæson deltager i kvartfinalerne i pokal-turneringen.

Dertil regner Brøndby IF med, at selskabet henter et transfer-resultat mellem minus 10 og 0 mio. kr. i 2021, når man medregner afskrivninger på kontraktrettigheder.

Til sidst er det nødvendigt, at kompensationsordninger fra staten fortsætter i det omfang, at klubben vil være pålagt restriktioner i forbindelse med coronapandemien.

"Brøndby IF's resultatforventning for 2021 er behæftet med væsentlig usikkerhed og vil i den resterende del af året fortsat være påvirket af blandt andet regeringens fortsatte restriktioner og påbud samt relaterede hjælpepakker i forhold til covid-19 samt de sportslige præstationer," skriver selskabet.

Læs mere her:

Parken nedjusterer forventningerne efter tredjeplads til FCK

Parken klar med ny formand

Coronakrise giver Parken stort underskud i 2020 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs