Superliga-guld vender Brøndbys økonomi fra minus til plus

Superliga-guldet udløser ikke bliot en mental optur for Brøndby IF, men også en økonomisk. Det børsnoterede selskab bag klubben opjusterer forventningerne til årsresultatet fra minus 15-35 mio. kr. til plus 35-65 mio. kr.
Brøndby IF vandt Superligaen og kan nu også forudse en økonomisk gevinst. | Foto: Jens Dresling
Brøndby IF vandt Superligaen og kan nu også forudse en økonomisk gevinst. | Foto: Jens Dresling
af ritzau finans

Brøndby IF opjusterer forventningerne til 2021-resultatet, efter at fodboldklubben mandag vandt guld i Superligaen for første gang i 16 år.

Klubben kan derfor nu se frem til at spille kvalifikationskampe om Champions League og er som minimum garanteret deltagelse i Europa League-gruppespillet.

Det børsnoterede selskab Brøndby IF forventer nu et positivt årsresultat før skat på mellem 35 og 65 mio. kr. mod en tidligere forventning om et underskud i niveauet 15-35 mio. kr., fremgår det af en børsmeddelelse fra Brøndby IF tirsdag formiddag.

Aktien var allerede fra morgenstunden steget ca. 9 pct.

For at de nye forventninger skal blive indfriet, er det dog nødvendigt, at en række forudsætninger bliver opfyldt, oplyser Brøndby IF i meddelelsen.

Heriblandt at fodboldklubben i den næste sæson får en placering i superligaens top tre, og at Brøndby IF i samme sæson deltager i kvartfinalerne i pokal-turneringen.

Dertil regner Brøndby IF med, at selskabet henter et transfer-resultat mellem minus 10 og 0 mio. kr. i 2021, når man medregner afskrivninger på kontraktrettigheder.

Til sidst er det nødvendigt, at kompensationsordninger fra staten fortsætter i det omfang, at klubben vil være pålagt restriktioner i forbindelse med coronapandemien.

"Brøndby IF's resultatforventning for 2021 er behæftet med væsentlig usikkerhed og vil i den resterende del af året fortsat være påvirket af blandt andet regeringens fortsatte restriktioner og påbud samt relaterede hjælpepakker i forhold til covid-19 samt de sportslige præstationer," skriver selskabet.

Læs mere her:

Parken nedjusterer forventningerne efter tredjeplads til FCK

Parken klar med ny formand

Coronakrise giver Parken stort underskud i 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også