Aarhusiansk erhvervsmand får milliardoverskud efter frasalg

Erhvervsmanden Claus Hommelhoff kom ud af 2021 med et milliardoverskud i det investeringsselskab, han ejer sammen med sin familie. Størstedelen af overskuddet kommer fra salget af ejerandele i kapitalforvalteren Formuepleje.
Erhvervsmand Claus Hommelhoff. Her er han fotograferet på Århus Ø, hvor han har været med til at finansiere byggeriet Light house | Foto: Joachim Ladefoged
Erhvervsmand Claus Hommelhoff. Her er han fotograferet på Århus Ø, hvor han har været med til at finansiere byggeriet Light house | Foto: Joachim Ladefoged

Den aarhusianske Hommelhoff-familie med erhvervsmanden Claus Hommelhoff i spidsen landede sidste år et overskud på lige over en mia. kr. i sit investeringsselskab, Aktieselskabet CBH.

Det skyldes ikke mindst salget af ejerandele i kapitalforvalteren Formuepleje, skriver Finans.

Claus Hommelhoff var med til at stifte Formuepleje i 1986 og sad indtil for knap et år siden med 43 pct. af ejerandelene i virksomheden. Den blev reduceret til 20 pct., da Lars Larsen Group købte op i en handel, der ifølge Finans indbragte Hommelhoff-familien 769 mio. kr.

”Det er helt ufatteligt, og jeg havde aldrig drømt om, at det ville ende sådan her. Det er en engangsforestilling. Det bliver nogle helt andre tal fremover, men jeg håber selvfølgelig, at vi fortsat klarer os godt,” siger Claus Hommelhoff til mediet.

Ifølge 2021-regnskabet fra Aktieselskabet CBH er årets resultat markant højere end i forrige år, hvor det var præget af coronapandemien. Resultatet i 2020 lød på 95 mio. kr.

Indtil da havde pilen ellers kontinuerligt peget op i selskabet. I 2017 havde selskabet et overskud på 150 mio. kr., som voksede til 170 mio. kr. i 2018 og 225 mio. kr. i 2019.

Hommelhoff-familiens investeringsselskab havde ved udgangen af 2021 en egenkapital på 2,4 mia. kr.

Ud over fortsat at være medejer af Formuepleje, har familien aktiver inden for en lang række områder som ejendomme, nat- og sportsklubber.

Formuepleje-stifter køber sig ind i Michelin-restaurant

Lars Larsen Group er officielt ankerinvestor i Formuepleje

Aarhusiansk erhvervsmand køber sig ind i urforhandler: ”Jeg går ikke engang med ur selv. Det er lidt sjovt”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også